IT/Web og Support i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1918 Siste år
1518 Siste 3 mnd
96 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Forlengelse av avtale om programvarevedlikehold for Forsvarets Powercenter-portefølje - Med delkontrakter

Registrert Dato: Mandag 11. Desember 2017

Anskaffelsen gjelder forlengelse av avtale om programvarevedlikehold (support) for Forsvarets Powercenter-portefølje. Vedlikehold innebærer fortløpende å lage og distribuere feilrettelser og oppgraderinger for å holde programvaren i sikker og driftsmessig god tilstand.
Powercenter er et verktøy som brukes til å dra ut informasjon av databaser, redigere i feltene og skrive til andre databaser. Verktøyet har vært i brukt i Forsvaret i en årrekke og vedlikeholdholdsavtalen ble sist kunngjort i 2013 ved en åpen anbudskonkurranse der eneste tilbud kom fra eksisterende distributør/leverandør Affecto. Informatica er rettighetshaver til programvaren og har enerett til å fremstille eksemplar av programvaren, herunder feilfikser og oppgraderinger. Informatica opplyser at Affecto er enedistributør av programvare og vedlikeholdsavtale for denne i Norge. Affecto anses derfor for å ha en avledet enerett til distribusjon av programvaren og vedlikeholdsytelser.
Forskrift 12. august 2016 nr. 974 om offentlige anskaffelser (anskaffelsesforskriften – FOA) § 13-4, litra b, nummer 3 angir at oppdragsgiver kan gjennomføre en anskaffelse uten konkurranse dersom anskaffelsen gjelder ytelser som bare en bestemt leverandør kan levere fordi leverandøren har en enerett.
Powercenter er tilpasset og integrert i Forsvaret arkitektur. Det vil være svært krevende å skifte transportporgramvare og tilpasse samtlige systemer som benytter funksjonaliteten i Powercenter. Kostnadene ved utskifting, herunder kjøp av nye lisenser, tilpasninger, test og opplæring vil overskride kontraktsummen for vedlikeholdsavtalen mange ganger.
Forsvaret er ikke kjent med at det finnes rimeligere alternativer, jf. FOA § 13-4, litra b, siste setning som angir at forannevnte hjemmel bare kan benyttes «når det ikke foreligger rimelige alternativer og den manglende konkurransen ikke skyldes at oppdragsgiveren har tilpasset anskaffelsesdokumentene til en bestemt leverandør». Vilkårene for inngåelse av ny vedlikeholdsavtale uten konkurranse anses oppfylt.


Referansenummer:  2017037642