Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Anleggsgartner, Entreprenør, Maskinentreprenør, Trefelling i Trøndelag

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Trøndelag
Avsluttet

Forporsjekt maskinell bekjempelse/hogst av sitkagran Flatval-Sistranda

Sitkagran er en uønsket art som det er ønskelig å bekjempe. Se vedlagte prosjektbeskrivelse og og enkel skogtakst/kartlegging. i prosjektplanen er også ulike problemstillinger og utfordringer med maskinell hogst beskrevet.
Skogtaksten viser at det er 1 899 bestand av sitkagran på Frøya, med totalt 17 000 m3 skog. Av dette utgjør sitkagran 9 300 m3. Den typiske sitkagrana er ca. 40 år gammelt, 12-15m høy, 25-40 cm diameter, men også mot 70-80 cm.
Formålet med å fjerne sitkagran på Frøya er å ivareta naturkvalitetene, som i hovedsak er kystlynghei. Kystlynghei er en trua naturtype og et viktig utmarksbeite, og vil på sikt kunne forsvinne som følge av gjengroing. Videre utgjør tett granskog en sikkerhetsrisiko i forhold til brann der hvor sitkaskog står tett inntil boligbebyggelse.
Sitkagran er vurdert på fremmedeartslista med se svært høy risiko i Norge. Planting av sitkagran er ikke forbudt, men det må i henhold til forskrift om bruk av fremmede treslag nå søkes fylkesmannen ved miljøvernavdelingen om tillatelse i hvert tilfelle.
på Frøya er i hovedsak de planta sitkagranene (første generasjon) mest fremtredende. i løpet av noen få tiår, vil arealet av sitkagran mangedobles som følge av frøspredning som har pågått de siste årene. Volumet av småplanter ute i «hauan» er stort. Tiltak i nåværende fase er langt mindre ressurskrevende enn om andre generasjon med sitkagran rekker å vokse seg tilsvarende høy og massiv.
Tilveksten på sitkagrana på Frøya er stor, og kan vokse med opptil 4 cm i diameter hvert år.
Denne forespørselen omhandler et forprosjekt, hvor det hogges området Flatval - Sistranda. Dette for å skaffe seg erfaringer for hvordan resterende hogst i kommunen bør og kan gjennomføres. Forprosjektet skal evalueres, og er en viktig del av arbeidet.
Anbud id:
635713
  • Sted:
    Frøya
  • Registrert:
    Tirsdag 31. Mars 2020