Entreprenør, Maskinentreprenør, Rørlegger, Vann & avløp i Østfold

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1375 Siste år
475 Siste 3 mnd
106 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Fredrikstad kommune. kryssing av vesterelva med va-ledninger

Registrert Dato: Torsdag 18. Februar 2010

Fredrikstad kommune skal øke kapasiteten og kvaliteten på vann og avløpsledningene i sentrum. I denne overordnede strategien inngår legging av Ø450mm PE100 SDR 11 pumpeledning for avløp og Ø710mm PE100 SDR 11 vannledning under Vesterelva (Glommas vestre løp gjennom Fredrikstad) i parallell trase nær den nye broa for RV 108. På den samme strekningen skal det også installeres Ø200mm PE100 SDR 26 varerør for kabler.
Traseen har en lengde på ca. 100m.
Kravet fra Borg Havn er at ledningene skal ha en overdekning på minimum 1,0m. For å sikre rørene mot nødankring, installeres steinkurvmadrasser (gabionmatter) med tykkelse 300mm over hele ledningstraseen.
Det er gravbare masser i store deler av traseen med unntak av landtaket ved NTP (sentrum). Disse massene er å betrakte som forurensede masser og må vies spesiell oppmerksomhet. Massene som skal benyttes til gjenfylling av grøfta, mellomlagres på elvebunnen. Overskuddsmasser for øvrig skal tas på land og transporteres til godkjent deponi. Det er viktig å benytte et graveopplegg som gir minst mulig vann i massene som skal transporteres til behandling. På sentrumsiden må en forvente å påtreffe fjell i større eller mindre grad og det må utføre forsiktighet ved sprengning p.g.a nærhet til bygg, rigg og andre konstruksjoner
Ledningene skal passere gjennom kaifronten på Værstesiden av elva. Her skal det foretas spunting og etableres "gjennomføringsåpninger" med bredde 1,4m for hvert rør.
Fremdrift vil kunne bli påvirket av nærliggende arbeider med bygging av ny bro.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere