Anleggsgartner, Entreprenør, Maskinentreprenør i Hordaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1702 Siste år
487 Siste 3 mnd
158 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Fuktsikring av grunnmur utfra takstmanns beskrivelse

Registrert Dato: Onsdag 02. November 2011

Ved visuell observasjon var det ikke mulig å se noe fukt og det kunne heller ikke registreres kjelllerlukt, noe som normalt er en god indikator på fuktighet. Likevel ble det registrert avvikende verdier ved måling av vekt % i bunnsviller ved hjelp av hammerelektrode.

I gavlvegg i kjøkken ble det registrert 21 vekt %.

Midt på bakvegg i stue ble det registrert 19,6 vekt %.

På høyre side av bakvegg i stue (der taknedløp er avsluttet 1 meter over bakken) ble det registrert 21,4 vekt %.

Overnevnte verdier betyr at bunnsvillene er utsatt for fukt, da grensen ned mot tørt går på 16 - 17 % og treverket er mettet med fuktighet allerede på 28 % (dvs 100 % fukt).

Årsaken til fuktproblemet er etter undertegnedes oppfatning en kombinasjon av at utvendig fuktsikring og drenering har begynnende svakheter som en følge av normal slitasje og elde og at utvendig taknedløp leder mengder med takvann ned langs grunnmuren. Forholdet bør utbedres ved at grunnmuren fuktsikres og at bakvegg i kjøkken og stue, samt endevegg i kjøkken og stue rives og gjenoppbygges. Da boligen ser ut til å være bygget tett inn mot og dels oppå fjellet i bakkant, kan utvendig oppgraving bli vanskelig. Det anbefales derfor at det etableres en reife i gulvet langs de aktuelle veggene og at det monteres grunnmursplast mot grunnmuren som fører ca 10 cm ned i kulten under kjellergulvene og helt opp til himlingen. Åpningen mellom betonggulv og grunnmursplast, evnt skjøter og sprekk opp mot etasjeskiller må primes og fuges. Dette vil forhindre fuktighet i å trenge seg inn i de nye kjellerveggene.Ved kontroll på utsiden av boligen, ble det registrert at taknedløpet på høyre side av boligen er avsluttet ca 1. meter over terreng, noe som åpenbart fører til uheldig nedfukting av massene i dette området.

Videre ble det registrert at taknedløp på venstre side fører rett ned i støpt trapp. Hvis dette kun er avsluttet i underliggende masser, så vil dette på lik linje med nedløpet på den andre siden også bidra til unødvendig nedfukting av massene i grunnen.

Dette er uheldig og bør utbedres ved at taknedløp kobles til tette avløpsrør som leder vannet bort fra grunnmuren.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere