Elektriker, Flislegger, Rørlegger i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

2655 Siste år
671 Siste 3 mnd
181 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Full renovering av bad

Registrert Dato: Torsdag 15. Juli 2010

Renovering av bad:

Jeg bor i ei blokk på Storo, hvor det er gammelt bad i leiligheten.
Badet ble renovert for noen år siden, men det ble da ikke lagt membran osv i gulv og vegg. Veggene er av betong.

Jeg ønsker derfor full renovering av badet.

Dvs. med alt fra å legge membran, lage eget dusjhjørne, muligens med dører som kan folles inn mot hjørnet.
Nye fliser, flytting av vask, og kanskje også å snu toalettet.
Ønsker også å senke taket, og legg downlights i taket.
Det er gammelt rørsystem i badegulvet, og rørsystemet går videre til leiligheten over. Jeg ønsker derfor å utbedre dette, om det er mulig. Slik at jeg slipper å måtte hakke dette opp igjen, om borettslaget finner ut at de vil utbedre badet senere.
Har sjekket med borettslaget. Og det foreligger per dags dato ikke noe vedtak om felles utbedring av badene i leiligheten.
Badet er på rundt ca 4 m3 grunnflate.


Dagens bad: Se tegning
Har inngang til badet mot øst, dvs. fra gangen. Rett fram, som da blir vestveggen, står toalettet i høyre hjørne, vasken ved siden av toalettet på vest-veggen, og i venstre hjørnet, der vestveggen og syd-veggen møtes, er dusjhjørnet. I dag, en åpen løsning. Avløpet og rørene til vanninntaket, kommer er i hjørnet mellom nord-veggen og øst-veggen.


Ønsker i nytt bad: Se tegning

- Dusjhjørnet:
Ønsker å beholde dusjen i hjørnet, der vestveggen og syd-veggen møtes. Men ønsker å lage en litt mere lukket løsning. Enten med dusj dører som kan foldes innover, eller med en mere fast veggløsning. Kanskje fast veggløsning på den ene siden eller noe. Dusjen vil nok da bli ca i størrelse 80x100/80x90. Har ca 80 cm å bruke på syd-veggen, for at jeg skal få plass til en vaskemaskin ved siden av der. På vestveggen så kan jeg ha opp mot 100 cm kanskje.

- Vasken:
Vasken står i dag på vestveggen på badet. Eller altså rett fram, mellom dusjhjørnet og toalettet. For å få bedre plass til en litt større dusj, ønsker jeg å flytte vasken til nord-veggen. Dvs rett til høyre for inngangsdøren til badet. For at dette skal gå, må jeg snu døren, slik at den åpnes utover i stede for innover som den gjør i dag.

- Vaskemaskin:
I kroken mellom syd-veggen og øst-veggen. Altså til venstre for dusjen, når man ser rett mot syd-veggen, ønsker jeg å lage opplegg for vaskemaskin. Har målt opp slik at jeg har beregnet at det skal gå ok med en vaskemaskin, som har standard størrelse på 60 cm

- Toalettet:
Dagens toalett har ryggen mot vest-veggen og peker mot døra på toalettet. Toalett syntes jeg har vel mye klaring på høyre side, mot nord-veggen. Er ca 24 cm inn til nord- veggen. Mulig det er for at en skal følge en standard, men om det går, kunne jeg tenke meg og enten snu toalettet 45, eller 90 grader. Mener da jeg muligens vil kunne få utnyttet plassen på badet bedre. Også ønsker jeg et innebygget toalett. Syntes det ser mye mer elegant ut, også ikke minst mye lettere å rengjøre.

- Taket:
Det er over øst-veggen laget en luftekanal, som ligger rett oppunder taket. Den stikker ca 17 cm fra taket og ned, og er ca like bred. Går over hele vest-veggen.
Jeg tenkte at det ville være fint å senke taket ned til den høyden, og slik at jeg da vil kunne få satt downlights i taket, med dimming.

-Elektrisk:
1. Ønsker å legge downlights i taket
2. Strømuttak, med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
3. Strømuttak og opplegge til lys over vask.
4. Kanskje et ekstra strømuttak for annet ekstrautstyr som barbermaskin, hårføner, radio osv.
5. Varmekabler/varmematte i gulvet. Ønsker det som er mest solid og ordentlig.

- Vann og avløp:
Vann og avløp er av gammel standard, og må nok om noen år byttes.

Jeg ønsker, om det er mulig, å få utbedret alt dette, slik at jeg slipper å kakke opp, om borettslaget ved en senere anledning ønsker å gjøre noe felles med badene.
Så ønsker jeg egen stoppekran ved både vask, toalett, dusj og vaskemaskin, slik at jeg hele tiden har kontroll med dette selv. En løsning som det er i dag, er at de har stoppekran, ved begge innløp til badet.

Godkjenning:
Sist men ikke minst ønsker godkjente fagfolk som kan utstede sertifikater på den jobben som blir gjort. Særlig på våtromssertifikat, på el arbeid osv.
Dette er viktig for eventuelt videre salg osv.