Arkitekt, Asfaltering, Betong, Brannsikring, Brønnboring, Drenering, Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør, Prosjektleder, Sprenging, Vann & avløp, Vanntetting, Ventilasjon i Hordaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

7160 Siste år
4774 Siste 3 mnd
333 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Fv. 500 Folgefonntunnelen – Årsnes, tunnel og vegutbedring

Registrert Dato: Torsdag 07. November 2019

Fv 500 Folgefonntunnelen – Årsnes, i Kvinnherad kommune er ei 22 km strekning der det skal bygges en om lag 1500 meters skredsikringstunnel ved Kroka. I tillegg skal utvalgte parseller på strekningen utbedres og vegbredden skal økes. Dette for å øke framkommelighet og trafikksikkerhet på strekningen.
Skredsikringstunnelen på Krokaparsellen:
Tunnelen (inkludert portaler) skal være på ca. 1500 m og utførelsen inkluderer elektro- og sikkerhetsutrustning i tunnelen. Total parsellengde er ca 1900 m. Entreprenøren må også påregne drift av tunnelen, både elektro og veg fram til formell overtakelse
er gjennomført (sluttfrist).
Reguleringsplan for denne parsellen er under utarbeidelse.
Skredsikringsprosjektet skal bygge på reguleringsplan med reguleringsbestemmelser, som er forventet vedtatt av Kvinnherad kommune i 4 kvartal 2020.
Vegutbedring på strekningen Folgefonntunnelen – Årsnes:
Dagens veg har varierende standard og bredde, og ligger langs Maurangerfjorden. Det er behov for ulike tiltak på strekningen med blant annet breddeutvidelse, forbedring av bæreevne, forbedre drenering, kurveutbedring og nytt dekke. Prosjektet legger vekt på gjenbruk av overskuddsmasser fra tunnel til veg og kurveutbedring. Utfylling av masser i sjø skal gjøres i tråd med gjeldende regelverk, her er fylkesmannen i Vestland myndighet. Det er ikke startet reguleringsplanprosesser på aktuelle strekninger for fylling i sjø. I forbindelse med dette arbeidet kan det være behov for frivillige avtaler med grunneiere.
Modellbasert prosjektering
Entreprenøren skal prosjektere, men skal gjøre dette i samspill med byggherren. BIM (Bygningsinformasjonsmodellering) skal være en felles arbeidsplattform for dette samspillet. Gjennom felles BIM-modell skal det søkes å sikre at alle prosjektdeltakerne arbeider i takt og har god tverrfaglig innsikt, samtidig som byggherren får innsyn til enhver tid. Parallelt med dette skal byggherren styre planprosessen etter plan- og bygningsloven. Entreprenøren skal trekkes tidlig inn i utviklingen av prosjektet. Hensikten er å utnytte aktørenes samlede kompetanse, og å få et bedre sluttprodukt.
Entreprenøren skal deretter gjennomføre bygging av tunnel og utbedring av vegstrekningen, men også i denne fasen skal samspillet mellom partene fortsette.


Referansenummer:  19/272160