Arkitekt, Entreprenør, Snekker i Sør-Trøndelag

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1459 Siste år
519 Siste 3 mnd
134 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Garasje

Registrert Dato: Fredag 04. Februar 2011

Vi planlegger å få satt opp en garasje i løpet av sommeren og trenger noen som kan hjelpe oss med det.

Vi trenger både hjelp til å få satt opp garasjen, muligens også å få tegnet garasjen dersom vi ikke kan finne en standardgarasje som passer til tomten, og eventuelt også grunnarbeidet.

Tomten eller rettere sagt reguleringsbestemmelsene skaper litt utfordringer når det gjelder garasje, for i utgangspunktet er det nærmest ikke plass til garasje på det den del av tomten som det i utgangspunktet er tillatt å bygge på.

Vi har hatt en forhåndskonferanse med byggesakskontoret for å finne ut hvilke muligheter vi har, og det vi fikk til svar var at de ville være positive til å gi dispensasjon til å krysse ”byggegrensen” så lenge det var snakk om en nøktern enkeltgarasje. Nå ønsker vi imidlertid i utgangspunktet mulighet til å få to biler under tak, og gjerne en motorsykkel også dersom det er mulig. Så det blir ikke enkelt i en ”nøktern” enkeltgarasje. Nå er den ene bilen vi har i dag veldig liten. Så jeg har sett på muligheter for å få begge disse under tak uten å bygge en dobbeltgarasje i full størrelse. I den forbindelse har jeg satt opp 3 alternativ, som jeg også har forsøkt å lage noen utkast over slik at dere kan se hva vi kan tenke oss.

Det første alternativet som er det vil helst ønsker å sette opp dersom kommunen tillater det er 500 cm bred og 620 lang, med takvinkel på 36 grader. Jeg tegnet det slik at vi får en enkeltgarasje høyresiden (mot boligen) og en ”liten” åpen carport på venstresiden mot veien der vi kan få plassert elbilen. Årsaken til at jeg har satt opp en åpen løsning mot veien er for det første at den totale bredden blir mindre og fordi argumentet fra kommunen for å ha ”byggeforbud” nærmere veien var at de ville ha det åpent mot veien og det blir i det minste mer åpent med carport enn med en lukket garasje. Har prøvd å sette opp noe som ligner søyler på tegningene. Dette fordi vi har søyler på eneboligen og ønsker å ha samme stil på garasjen. Av samme grunn har jeg satt opp utstikkerne på taket for det har vi også på boligen.

Det andre alternativet er en helt åpen løsning, kun med lukket bod innerst, denne er tenkt som 440 cm bred og 620 lang. Har laget en åpen løsning fordi totalbredden kan gjøres mindre, samtidig som det bør være mulig å få begge bilene under tak. Dette er egentlig ikke en løsning vi ønsker, for vi vil helst ha minst en lukket garasje, men samtidig ønsker vi jo helst å få begge bilene under tak. Så vi får se hva vi gjør dersom dette ikke viser seg å være mulig.

Det siste alternativet jeg har satt opp litt stor enkeltgarasje som vi muligens vil satse på dersom det viser seg å være umulig å få til en løsning med begge bilene under tak. Denne er 380 bred og 620 lang

Som sagt har jeg laget skisser over alle løsningene som følger vedlagt.

Kan også legge med linken til siden hvor dere kan finne regulerings og bebyggelsesplan for Trondheim, slik at dere ut fra kartet kan se litt hvilke muligheter vi har på tomten vår. Det som det må tas hensyn til dersom dere ser på tegningen er at det den siden av boligen der garasjen må settes, er bygd en utgang/veranda fra vaskerommet som stikker 130 cm ut fra husveggen. Garasjen må derfor minimum settes 130 cm fra husveggen og helst litt mer dersom det er mulig.

Her er linken til siden:
*** Linken er fjernet *** />

Da håper jeg at dere kan se litt på dette og hjelpe oss litt med å finne ut hvilke muligheter vi har. Jeg tror også vi kommer til å få litt utfordringer med byggesakskontoret, så om vi også kunne fått hjelp til med søknadsprosessen hadde det vært fint.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Arkitekt, Entreprenør, Snekker

Bebyggelsesplan, Carport, Dobbeltgarasje, Enkeltgarasje, Garasje, Søyler, Takvinkel

Trondheim, Sør-Trøndelag

Avsluttet: Torsdag 17. Februar 2011