Arkitekt, Prosjektleder i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1639 Siste år
1036 Siste 3 mnd
128 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Gode eksempler på konsekvensutredninger for kommuneplanens arealdel

Registrert Dato: Onsdag 13. November 2019

Miljødirektoratet publiserte 01. oktober 2019, en rapport over "Kvalitet på konsekvensutredninger av klima- og miljøtemaer i kommuneplanens arealdel". I rapporten konkluderes det med at det bør vurderes økt og forbedret veiledning for å bidra til å styrke kvaliteten på utredningsarbeidet i kommunene.
Kommunal- og moderniseringsdepartementet har igangsatt arbeid med å lage en ny veileder for kommuneplanens arealdel (kpa). Det tas også sikte på å utarbeide tilknyttet veiledning om KU for kommuneplanens arealdel som inneholder eksempler og gir anbefalinger på fremgangsmåter og metodikk. Gjeldende veileder for konsekvensutredninger av kommuneplanens arealdel er fra 2012 og det er behov for å oppdatere og videreutvikle denne.
Oppdragsbeskrivelse
Prosjektet går ut på å innhente gode eksempler på konsekvensutredninger til kommuneplanens arealdel fra et antall kommuner, med en vurdering av styrker og svakheter ved de utvalgte eksemplene. Noen eksempler må også omfatte KU til planer i sjø.
Som et ledd i arbeidet med utvikling av veiledning skal det arrangeres seminarer våren 2020 hvor et utvalg erfarne og kompetente planleggere inviteres til å drøfte eksemplene og anvendt metodikk, og også drøfte hvilke kriterier som må ligge til grunn for gode prosesser knyttet til og arbeidet med konsekvensutredning av kommuneplanenes arealdel.
Det skal på bakgrunn av innhentingen av eksempler og vurderingen av disse og på bakgrunn av seminaret ferdigstilles en rapport fra arbeidet der det drøftes og foreslås hvilke utfordringer og muligheter (verktøy) vi har for å øke kvaliteten på KU i kommunene.
Det skal avtales et løp for dialog mellom departementet, departementets arbeidsgruppe, referansegruppe og konsulenten.
Endelig rapport skal leveres innen 1. mai 2020.


Referansenummer:  19/5496

Er du interessert i slike oppdrag? Registrer Din Bedrift