Arkitekt, Prosjektleder i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1083 Siste år
357 Siste 3 mnd
88 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Høyhastighetsbaneutredningen - fase 2: tekniske analyser

Registrert Dato: Torsdag 01. Juli 2010

Jernbaneverket har fått et oppdrag fra Samferdselsdepartementet å utrede spørsmålet om høyhastighetsjernbane i Norge. Utredningen med Jernbaneverkets anbefalinger skal overleveres Samferdselsdepartementet senest 1. februar 2012. Det har blitt besluttet at det skal lyses ut flere utredningsoppdrag som skal være grunnlag for hovedutredningen og dens konkusjoner. De utlyste utredningsoppdragene vil være del av hva som er beskrevet som fase i 2 i hovedutredningen. Resultatene fra fase 2 vil også danne grunnlag for korridoranalysene som skal gjennomføres i hovedutredningens fase 3. Fase 3 kan bli lagt inn i utlysningen som en opsjon.
Som del av prosjektets fase 2 skal det gjennomføres tekniske- og sikkerhetsanalyser som blant skal omfatte analyser av bruk av høyhastighets standarder, vurdering av ulike tekniske aspekter og løsninger ved utbygging av høyhastighetsjernbane i Norge under ulike klimatiske forhold, sikkerhetsanalyser knyttet til forkjellige hastigheter og ulike typer av blandet trafikk.
Jernbaneverket har behov for bistand hvor bl.a. følgende forhold skal vurderes:
- Vurdering knyttet til ulike tekniske aspekter som valg av tekniske standarder, tekniske løsninger tilpasset norsk klima, ulike tekniske vurderinger knyttet til valg av spor- og traseløsninger, rullende materiell mv.
- Risikoanalyse av høyhastighets jernbane i Norge
- Vurdering av risiki ved ulike transportformer og en høyhastighetsjernbanes bidrag til sikkerheten i forhold til resten av samferdselssektoren

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Arkitekt, Prosjektleder

Utbygging

Oslo, Oslo

Avsluttet: Onsdag 11. August 2010