Prosjektleder, Webutvikling i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1852 Siste år
1143 Siste 3 mnd
117 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Helseanalyseplattformen: data- og analysetjenester

Registrert Dato: Mandag 16. September 2019

Det inviteres til konkurranse for å etablere avtale på Helseanalyseplattformen. Anskaffelsen omfatter:
(1) utvikling og etablering av data- og analysetjenester på Helseanalyseplattformen,
(2) systemstøtte, vedlikehold, videreutvikling og driftstjenester for løsningen utviklet og etablert i punkt 1.
I anskaffelsen benytter Kunden begrepet skytjenester som et felles begrep på driftstjenester. Kunden tar ikke stilling til om tjenestene er tilgjengelige som allmenn skytjeneste eller annen type driftsmodell levert av leverandøren. Tjenestene skal ikke driftes "on premises" hos Kunden.
Målbildet for Helseanalyseplattformen (HAP) i denne anskaffelsen omfatter data- og analysetjenester for forskere, myndigheter, helsepersonell, næringsliv, innbyggere og helseledere. Disse brukergruppene har flere behov som i stor grad kan betjenes av de samme tekniske løsningene og organisatoriske funksjonene.
Helseanalyseplattformen skal styrke personvernet ved å redusere behov for å gi tilgang til personidentifiserbare personopplysninger, samt øke den enkeltes kontroll over egne personopplysninger og hvordan de brukes.
Omfanget av anskaffelsen inkluderer utvikling, etablering, vedlikehold og drift for følgende deler av HAP:
• Dataplattform med innebygget personvern inkluderer den tekniske løsningen som gjør det mulig å integrere med og motta data fra et bredt spekter av forskjellige datakilder (f.eks. Nasjonale helseregistre), muligheter for å administrere og styre data, muligheter for å gjøre data tilgjengelig for sluttbrukere på en sikker og effektiv måte samt etablering av et økosystem av dataleverandører og dataprodukter.
• Data- og analysetjenester inkluderer digitale tjenester som tilbys sluttbrukere der de kan bruke og analysere helsedata på en sikker og fleksibel måte. Her ligger eksplorativ analyse, sikker analyseinfrastruktur og etablering av en teknisk løsning for et økosystem der flere leverandører kan tilby sine analytiske produkter og tjenester. Dette inkluderer også tjenester der dataleverandører kan produsere, og kvalitetssikre dataprodukter, samt tjenester for helseregistre.
• Innbyggertjenester er først og fremst tjenester rettet mot innbyggere slik at deres rettigheter kan ivaretas, men her ligger også tjenester for å forbedre dialogen mellom forskere og innbyggere. Innbyggertjenester vil primært bli levert gjennom den eksisterende innbyggerportalen Helsenorge. Frontend-utvikling på Helsenorge er ikke i omfang for denne anskaffelsen.
• Utviklingsarbeid for HAPs datakilder relatert til å flytte data til HAP (f.eks. bistå registre med å utvikle grensesnitt) er innenfor omfanget av denne anskaffelsen.
Estimert totalverdi er kun et estimat og verdien kan både bli høyere og lavere enn estimert. Estimatet er på ingen måte bindende for Direktoratet for e-helse. Det eksakte omfang for denne anskaffelsen vil bli gjenstand for avklaringer gjennom dialogen og omfanget kan bli endret innenfor rammen av anskaffelsesreglene.
Deltakerne gjøres oppmerksom på at som en del av dialogen vil Kunden også søke å avklare om det er nødvendig å inngå direkte avtaler med ev. tredjeparter (eks. skytjenesteleverandører) som en del av, eller i tillegg til, "Skytjenesteavtale for data- og analysetjenester".
Avtalen er ikke eksklusiv.
Se nærmere beskrivelse i konkurransedokumentene.


Referansenummer:  19/439