Arkitekt i Buskerud

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

366 Siste år
217 Siste 3 mnd
24 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Hjelp til byggsøknad drammen kommune

Registrert Dato: Fredag 01. Juni 2012

Jeg har fått dette brevet fra kommunen og trenger hjelp til å løse denne floken. Er det noe dere kan bistå med?
Jeg trenger en som kan tegne dette slik at det tilfredsstiller kommunen og hjelp til å få med de riktige dokumentene i saken.
Kan jeg få et svar og en prisantydning hadde det vært fint.
dette gjelder et vindfang på ca. 9 kvadratmeter og er allerede bygget. Flere detaljer følger om det trenges.

Hei igjen


De dokumentene som ble etterspurt i brevet til Bakken var situasjonskart nyere enn 6 måneder og ordentlige tegninger av alle fasader og plantegninger. De tegningene som er innlevert er ikke gode nok. Dessverre trodde jeg at dette hadde kommet inn da jeg svarte deg sist ang nabovarselet, men så ble det oppdaget at dette bare var de samme gamle som ikke var godtatt. Det er ikke uten grunn at vi stadig anbefaler folk å søke profesjonell hjelp, for en søknadsprosess kan være ganske krevende. Kravene til tegninger er også nokså strenge, slik at det er ikke sjelden skjer at vi ikke godtar dette fra selvbyggere, selv om vi prøver så langt det er mulig å være romslige.

Nå er nabovarselet i orden. Da trengs det fortsatt et sett med skikkelige tegninger samt en situasjonsplan. Sistnevnte får man bestilt via Drammen kommunes nettside *** Linken er fjernet *** Drammen. Kommune. No
Siden arkitektene her hos oss har reagert overfor tilbyggets visuelle kvaliteter, både med hensyn til plassering, takvinkel og forholdet til husets stil, må det søkes om dispensasjon fra kravet til visuell kvalitet i plan- og bygningslovens §§ 29-1 og 29-2. Veiledning om hva en dispensasjonssøknad skal inneholde kan også finnes på nettsiden vår. Det må sies at dispensasjon ikke er kurant, så det kan ikke påregnes uten videre.
Vi som kommune må også ta hensyn til hva som vil skje dersom flere bortover samme gate ville ønske tilsvarende tiltak, når deres tiltak skal vurderes.

Til syvende og sist blir dette en vurdering av hva som er verst mellom å kjempe for tiltaket gjennom søknad om dispensasjon og eventuell klage til fylkesmannen ved evt avslag, eller å tilbakeføre til godkjent stand og være ferdig med det. Sistnevnte er jo veldig drastisk, men kan i aller verste fall bli resultatet dersom det ikke lar seg gjøre å godkjenne tiltaket.

Det aller beste rådet jeg kan gi er fortsatt å skaffe kyndig hjelp til den videre prosessen. Ofte er dette vel anvendte penger, selv om det koster litt.

Er du interessert i slike oppdrag? Registrer Din Bedrift