Brønnboring, Maskinentreprenør, Rørlegger i Sør-Trøndelag

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

998 Siste år
350 Siste 3 mnd
82 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Installasjon av bergvarmepumpe

Registrert Dato: Onsdag 06. Mai 2009

Vi bruker i dag hovedsaklig oljefyr med radiatorer for varmedistribusjon for oppvarming. Vi ønsker å skifte ut fyren med bergvarmepumpe. Vi ser det som lite ønskelig å skifte til vannbåren gulvvarme med det første, men kan eventuelt vurdere å skifte til dette i deler av huset på sikt. Vi ønsker også å forvarme varmtvann for forbruk via varmepumpen.

Vi tok over huset før jul, så vi har begrenset med informasjon om historisk forbruk. Likevel er det noen data som forhåpentligvis kan gi en viss pekepinn.

Forrige eier fylte tanken (2000 liter fyringsolje) i September, så fylte jeg på 1500 liter like før jul, og tanken var tom uka før påske. I tillegg har vi brukt noe strøm til oppvarming daglig (2000W ovn i ca 6 timer per dag) samt ca 20 sekker á 40 liter bjørkeved siden vi tok over.

Totalt boligareal er på 420 kvm; derav kommer vi til å leie ut ca 100 kvm, så en større del må påregnes oppvarmet fremover. Hele huset var bebodd før vi tok over, men ikke alt var varmet opp til komforttemperatur.

Over halvparten av vinduene i boligen er enkeltglass og fra byggeår (1918); vi har satt inn ett ekstra lag med innvendige vinduer i deler av den bebodde delen ca 2mnd etter at vi tok over overtagelse. Bygningen er ikke etterisolert.

Vi vil sette inn ekstra innvendige vinduer i flere vinduer, men neppe skifte til doble vinduer med det første. Vi kan vurdere å isolere mellom 2. etg og kald-loft, samt mellom kjeller og 1. etg. Deler av kjeller er innredet, men per i dag ikke i daglig bruk.

Vi er per i dag 2 voksne og en 2-åring i husstanden; vi venter familieforøkning nå i Mai. Vi regner med å leie ut til 2-4 personer i tillegg til oss selv.

Jeg har forøvrig vært i kontakt med tre forskjellige naboer som har hatt bergvarmepumpe installert siden ca 2005, hvorav ett bruker radiatorer for varmedistribusjon.

Håper dette gir et litt klarere bilde; ta gjerne kontakt for oppfølgingsspørsmål, befaring, etc.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Brønnboring, Maskinentreprenør, Rørlegger

Befaring, Bygningen, Enkeltglass, Gulvvarme, Kjeller, Oljefyr, Strøm, Vannbåren, Varmtvann, Vinduer

Trondheim, Sør-Trøndelag

Avsluttet: Mandag 01. Juni 2009