Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Entreprenør, Maskinentreprenør i Møre og Romsdal

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Møre og Romsdal
Avsluttet

Intensjon om å inngå avtale om utbygging av renseanlegg mellom Averøy kommune og Kaarvaag Invest AS

Kaarvaag Invest as (utbygger) har fått tillatelse til å bygge ut et boligfelt på eiendom med gårds- og bruksnummer 96/75 i Averøy kommune. Dette feltet skal etter planen bygges ut med egen slamavskiller dimensjonert for avløpsvannet som blir produsert av boenhetene i boligfeltet. i henhold til utslippstillatelsen skal denne være dimensjonert for 429 personekvivalenter. Det er regulert egne arealer for denne slamavskilleren.
i etterkant av den gitte tillatelsen til utbygger, har Averøy kommune besluttet å bygge ny barneskole beliggende på kårvåg på eiendom med gårds- og bruksnummer 96/76. Skolen er planlagt ferdigstilt og tatt i bruk høsten 2022. Det kommunale avløpsnettet i området er knyttet til en eldre slamavskiller med kapasitet på 300 personekvivalenter.
Situasjonen i dag er at avløpsnettet allerede er overbelastet, og har følgelig ikke kapasitet til å ta imot avløpsvannet fra den nye skolen. Det er videre behov for oppgradering av renseanlegget, ettersom dagens anlegg har for lav rensegrad. Det er ikke plass til et større og utbedret anlegg der slamavskilleren ligger i dag. Kommunen har heller ikke annen egnet eiendom i området for plassering av nytt renseanlegg på området.
For at anlegget skal få tilstrekkelig kapasitet til også å behandle avløpsvannet fra den nye skolen, ønsker utbygger og kommunen å inngå denne avtalen om å bygge et fullverdig renseanlegg med kapasitet på 1500 personekvivalenter i stedet for den ovenfor nevnte løsningen med slamavskiller på 429 personekvivalenter. Resipienten har begrenset vannutskifting.
Kommunen har vurdert om denne anskaffelsen vil være omfattet av regelverket om offentlige anskaffelser og konkludert med at tilbudet fra utbygger, jf. Pkt. 2, er et usedvanlig fordelaktig tilbud sammenlignet med en anskaffelse der tomt og opparbeidelse av denne er inkludert. Dette gjør det mulig å anskaffe ytelsene til en pris som ligger vesentlig under normale markedspriser, jf. Forskrift om offentlige anskaffelser § 5-2 (1) bokstav b).
Arbeid knyttet til utfasing av bestående kommunal slamavskiller og fremføring av avløpsvann til nytt renseanlegg, vil bli konkurranseutsatt som en egen entreprise. Det vil si at øvrig arbeid vil bli lagt ut som en ordinær anbudskonkurranse i henhold til lov og forskrift om offentlige anskaffelser.
før kommunen inngår denne avtalen direkte uten å kunngjøre konkurransen i samsvar med kunngjøringsreglene, kunngjøres denne intensjonskunngjøringen slik at den som mener kommunen ikke har hjemmel til å inngå avtalen direkte kan gripe inn gjennom å stille spørsmål eller ta rettslige skritt etter anskaffelsesloven. Avtalen skal endelig behandles i averøy kommunestyre 10. 12. 2020.
Avtaleutkast er vedlagt denne kunngjøringen.
Frist for å stille spørsmål eller reagere på intensjonskunngjøringen settes til 14 dager fra kunngjøringsdatoen.
Anbud id:
678706
  • Sted:
    Averøy
  • Registrert:
    Onsdag 28. Oktober 2020