Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Alarm og sikkerhet, Arkitekt, Entreprenør i Trøndelag

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Trøndelag
Avsluttet

Intensjonskunngjøring - Beregning av flystøy basert på NORTIM

Dette prosjektet skal derfor beregne, vurdere og sammenlikne støynivået på Tarva.
i samarbeid med Luftforsvaret skal det samles inn operasjonsdata fra tilstrekkelig antall operasjoner til å gi et statistisk bilde av en typisk strafingoperasjon og en typisk innflygningsoperasjon. Flystøyen rundt Tarva skal beregnes basert på disse dataene.
i henhold til kapittel 2. 6. 3 i veileder til forurensningsforskriftens kapittel 5 om støy (ta-2207/2006) fastsetter Avinor og Forsvarsbygg sammen med sft (nå miljødirektoratet), hvilket beregningsverktøy som skal benyttes til å beregne flystøy i Norge. Programmene nortim, gmtim (nå radtim) og regtim er godkjent til dette formålet. radtim og regtim er spesialversjoner av nortim for bruk av ikke-eksperter. Disse programmene er ikke egnet til å beregne F35 støy basert på overnevnte operasjonsdata. For å beregne støyen skal derfor nortim benyttes.
sintef Digital er per dags dato den eneste leverandøren av beregninger av flystøy med nortim. Forsvarsbygg har derfor som intensjon å inngå avtale med sintef direkte ettersom konkurranse er umulig av tekniske årsaker.
Anbud id:
670483
  • Sted:
    Ørland
  • Registrert:
    Fredag 18. September 2020