Arkitekt, Prosjektleder i Nordland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1371 Siste år
1025 Siste 3 mnd
82 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Intensjonskunngjøring - inngåelse av kontrakt med Telenor Norge AS og Avinor AS

Registrert Dato: Tirsdag 20. November 2018

Samarbeidspartene har i fellesskap vunnet et tilskudd fra Samferdselsdepartementet på 50 millioner kroner. Formålet med konkurransen var i konkurransegrunnlaget fra departementet var blandt annet oppgitt å stimulere til lokal innovasjon og utvikling, og at bidragene må omfatte konkrete, innovative prosjekt som støtter opp under utviklingen av mer effektiv og miljøvennlig transport. Blant kriteriene for kåring av vinnere i konkurransen var å fokusere på utvikling/utprøving av ett eller fler(e) prosjekter som gir brukerne lettere og mer effektive transporttjenester og å vise betydningen av hvordan ny og annen bruk av informasjon kan gi økt forståelse for potensialet til løsninger som allerede finnes og å fokusere på bruk av ny teknologi og at nye løsninger kan bidra til mer effektiv og mer miljøvennlig varelogistikk.
Prosjektet Smartere Transport Bodø handler om å sette mennesket i sentrum. Vi skal tilby nye tjenester som innbyggerne og besøkende virkelig har behov for. Ved å sette innbyggernes behov i fokus, viser vi hvordan framtidig utvikling av mobilitetsløsninger skal føre til at både Bodø og andre byer blir enda bedre steder å leve, bo og arbeide. Bodø har med sin kompakte beliggenhet en unik mulighet til å utvikle et intermodalt transportknutepunkt, samt muligheten til å teste ut nye innovative løsninger for transport og ny energi- og klimateknologier. Blant målene for prosjektet er skape smart og attraktiv mobilitet som gir miljøgevinst og stimulerer til innovasjon. I det legger vi at vi skal være med å utvikle nye løsninger og tjenester som gjøre at flere velger bort privatbilen.
I begrunnelsen fra Departementet for kåringen av NFK som hovedvinner heter det blant annet:
«Panelet vil trekke frem delprosjektet MoBo, Folkeflyt, Autobag og Dynamisk veiviser som spesielt gode eksempler på nytenkning og evne til å sette teknologien i en kontekst. Panelet var enstemming i at dette var det klart beste bidraget, med prosjekter som på best mulig måte svarte ut kriteriene som ble satt av Samferdselsdepartementet. Videre er prosjektet innovativt, skalerbart og kan bidra til lokal næringsvirksomhet»
Det var et krav fra departementet i konkurransegrunnlaget at "Fylkeskommunen [som søker] skal samarbeide med en eller flere bykommuner og med andre aktører, både private og offentlige, om bidraget og gjennomføring".


Er du interessert i slike oppdrag? Registrer Din Bedrift