Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

IT/Web og Support i Nordland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Nordland
Avsluttet

Intensjonskunngjøring - Kjøp av felles DMS system (Distribution Management Systems)

Helgeland Kraft as og Nordlandsnett as skal gjennom ett felles driftsselskap etablert i 2018 samarbeide om felles driftssentral. Helgeland Kraft as skal forestå den operasjonelle driften. i denne forbindelse har man behov for å fornye dagens dms løsning til en felles løsning for begge selskapene.
En ny dms løsning er ett system som er virksomhetskritisk og skal operere med/ opp mot flere andre driftssystemer, slik som netbas- nis (Network Information System) og Siemens scada. Ett dms system er helt avhengig av tilgang av data fra ett nis system. Begge selskapene har i dag Powel as sin netbas som nis system.
Anskaffelsen av felles dms ble høsten 2017 gjennomført som en tilbudskonkurranse med forhandling etter forutgående kunngjøring. Etter nærmere evalueringer av de tilbud som forelå ble konkurransen avlyst med bakgrunn i manglende kravoppfyllelse og manglende konkurranse. Det ble også avdekket at det foreligger tekniske barrierer mellom eksisterende nis løsning og tredjeparts dms løsninger.
dms leverandører foruten Powel as er avhengig av at Powel as kan levere data fra Netbas på ett format de kan importere. Powel as støtter ikke å levere hele nettskjema på cim-format fra Netbas, og eksport av hele nettskjema er en forutsetning for å få et fungerende dms-system.
Det er mulig å eksportere hele Netbas-databasen, men informasjon om oppbygging av databasen i Netbas er informasjon Powel ikke deler med andre. Det anses som forretningskritisk informasjon for Powel as.
Dette gjør det både teknisk og praktisk umulig for andre leverandører å levere et fungerende dms-system med Powel Netbas som nis.
Anbud id:
513966
  • Sted:
    Bodø, Bindal Sømna, Brønnøy, Vega, Vevelstad, Herøy (Nordland), Alstahaug, Leirfjord, Vefsn, Grane, Hattfjelldal, Dønna, Nesna, Hemnes, Rana, Lurøy, Træna, Rødøy, Meløy, Gildeskål, Beiarn, Saltdal  Vis alle
  • Registrert:
    Torsdag 22. Mars 2018