Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Ventilasjon i Østfold

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Østfold
Avsluttet

Intensjonskunngjøring vedr. levering av fjernkjøling

Helse sør-Øst rhf har besluttet at det skal bygges et nytt sykehus i Drammen. Sykehuset skal være lokalsykehus for Lier, Drammen, Nedre Eiker, røyken, Hurum, Sande og Svelvik og ha områdefunksjoner for hele Vestre viken. Det nye sykehuset skal erstatte dagens Drammen sykehus og Blakstad sykehus (psykisk helsevern). Det nye sykehuset skal være klar for operativ drift årsskiftet 2024/2025.
Helse sør-Øst rhf har etablert en egen prosjektorganisasjon til å gjennomføre prosjektet med ressurser fra Sykehusbygg hf. Utbyggingsprosjektet for nytt sykehus i Drammen pågår, og prosjektorganisasjonen arbeider blant annet med å etablere nødvendig teknisk infrastruktur for det kommende sykehuset. Dette omfatter etablering av fjernvarme og fjernkjøling til det nye sykehuset. Levering av fjernvarme er konsesjonsbelagt med Drammen Fjernvarme as som leverandør.
i denne forbindelse har Helse sør-Øst rhf intensjon om å inngå avtale med Drammen Fjernvarme as for levering av fjernkjøling til det nye sykehuset på Brakerøya i Drammen. Det er ikke etablert infrastruktur for en slik leveranse på området. Ved leveranse av fjernkjøling søkes det å oppnå synergier ved etablering av felles energisentral for varme og kjøling, og med tilhørende infrastruktur. Leverandøren skal ha et drift- og vedlikeholdsansvar for anlegget, samt sørge for nødvendig beredskap 24/7. Fjernkjøling defineres som et driftskritisk anlegg til sykehuset, og det stilles derfor spesielle krav til pålitelighet og leveringssikkerhet til anlegget.
Kjølebehovet til nytt sykehus i Drammen er beregnet til ca. 6, 3 mw. i tillegg skal det etableres backup for prosesskjøling med kapasitet ca. 1, 7 mw.
Det er, etter Helse sør-Øst RHFs sin vurdering, kun Drammen Fjernvarme as som kan påta seg en slik omfattende leveranse av kjøling til nytt sykehus i Drammen. Det foreligger derfor hjemmel til anskaffelse uten konkurranse, jf. foa § 8-18 og §21-5
Anskaffelsens totale verdi
løpende avtale med Vestre Viken hf over 25 år basert på abonnementsvilkår.
Anslått investeringskostnad er kr. 70 000 000, - ekskl. Mva.
Anbud id:
602435
  • Sted:
    Drammen
  • Registrert:
    Torsdag 22. August 2019