Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

IT/Web og Support i Østfold

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Østfold
Avsluttet

Invitasjon til dialogkonferanse for anskaffelse av pilot for et sanntidsmålingssystem for miljøparametre knyttet til massehåndtering

Bærum kommune inviterer til dialog knyttet til en planlagt innovativ anskaffelse av et sanntidsmålingssystem for forskjellige miljøparametre. Prosjektet har så langt vært gjennomført i samarbeid BaneNOR, Statens Vegvesen, Vann- og avløpsetaten i Oslo, Fornebubanen, Franzefoss, Skanska, Isachsen og af, og disse vil kunne bli trukket inn på innkjøpersiden før konkurransen utlyses. Potensielle tilbydere antas å være aktører innenfor ikt og sensorteknologi benyttet til miljømålinger. Anskaffelsen omfatter utvikling og gjennomføring av en pilot, med opsjon på anskaffelse av et fullskalasystem. Behovet for et slikt system er sterkt etterspurt av offentlige byggherrer og industrien og potensialet antas å være stort. Arbeidet har så langt vært finansiert av rff (Regionalt forskningsfond) og bærum kommune. Det er muligheter for videre finansiering av pilotprosjektet av rff. Anskaffelsen gjøres av bærum kommune med muligheter for å trekke inn ovennevntesamarbeidspartnere på innkjøpersiden.
Systemet som skal utvikles skal måle miljøpåvirkning i sanntid fra utbyggingsprosjekter innen samferdsel og anlegg for massehåndtering med fokus i første omgang forskjellige parametre innenfor vann, støv og støy. Dette krever sannsynligvis utvikling av enkelte sensorer som ikke finnes i dag. måledata fra sensorene skal overføres til en felles plattform og deretter skal resultatene formidles i en webbasert kartløsning med tilhørende «dashboard». løsningen skal være i størst mulig grad autonom, fleksibel og transporterbar fra ett prosjekt til et annet. Systemet skal kunne brukes av flere aktører (firmaer) og på flere detaljeringsnivåer for forskjellige brukere. Et fellessystem hvor miljødata fra flere aktører samles vil gi bedre miljøovervåking fra anleggsarbeidene. Å få dataene i sanntid vil også gi betydelig bedre muligheterfor å sette inn korrigerende tiltak raskt.
Dialogkonferanse
Det inviteres til dialogkonferanse i forbindelse med anskaffelsen av pilot for sanntidsmålingssystemet. Ved en dialogkonferanse ønsker bærum kommune å presentere innkjøpers behov og målsettinger, få innsikt i leverandørmarkedet samt forberede markedet på behovet og motivere markedet til å levere innspill på løsninger hvor behovene best dekkes. Dialogkonferansen vil følges opp med mulighet for én til én-møter og for å komme med skriftlig innspill.
Tid: 30. 10. 19, kl. 09. 00-11. 00
Sted: Kunnskapssenteret, Otto Sverdrups plass 4, Sandvika
påmelding: via Mercell-dialog
Agenda: Se invitasjon - Vedlegg a og Vedlegg b utkast til kravspesifikasjon.
Anbud id:
613106
  • Sted:
    Bærum
  • Registrert:
    Tirsdag 15. Oktober 2019