Alarm & sikkerhet, Elektriker, Entreprenør, Mekaniske verksteder, Rørlegger, Sanering, Vann & avløp i Akershus

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

3377 Siste år
1168 Siste 3 mnd
304 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

K-181919 Rensing av PFOS-holdig vann

Registrert Dato: Onsdag 10. Oktober 2012

Anskaffelsen gjelder levering og drift av behandlingsanlegg for PFOS-holdig grunnvann.
I et lokalt grunnvannsområde på Oslo Lufthavn Gardermoen er det målt til dels svært høyt innhold av perfluoroktylsulfonat (PFOS), og over et nivå som er akseptabelt. Dette har sin årsak i et utslipp av PFOS-holdig brannskum i 2010. PFOS er en miljøgift som ikke brytes ned i naturen og må fjernes.
Det PFOS-holdige grunnvannet vil fanges opp av to pumpebrønner og pumpes til behandlingsanlegget. Renset grunnvann skal re-infiltreres til grunnen.
Hensikten med behandlingsanlegget er å redusere innholdet av PFOS i grunnvannet. Oppdraget er forventet å ha en varighet på ca 6 år, men dette er en usikker tidsangivelse. Anlegget må være i drift inntil akseptabel kvalitet i grunnvannet er oppnådd.
Leveransen gjelder følgende:
? Levering, montering og idriftsettelse av komplett renseanlegg for PFOS med krav til behandlet mengde inntil 3 l/s og utslippskonsentrasjon for PFOS på maksimalt 300 ng/l.
? Drift av renseanlegg for PFOS i anslagsvis 6 år.
Renseanlegget skal leveres i for eksempel container eller tilsvarende prefabrikkert løsning. Anlegget skal leveres komplett med alt utstyr for å ivareta rensekrav, avfallshåndtering, prøvetaking m.m., og inkluderer intern elektrisk utrustning til prosessutstyr, automatisering, oppvarming av container, mv. 2 stk. grunnvannspumper er også inkludert.
Oppdragsgiver vil selv installere rørledninger fra grunnvannsbrønner frem til renseanlegget, og fra renseanlegget til punktene for re-infilterering.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere