Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Alarm og sikkerhet, Arkitekt i Nordland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Nordland
Avsluttet

K-187075 - Rådgivergruppe (alle fag) - Ny lufthavn Bodø

Basert på transportetatenes og Avinors anbefaling i grunnlagsdokumentet til ntp 2018-2029 samt senere utredninger foretatt av Avinor og Forsvarsbygg (begge er datert desember 2016) på oppdrag fra henholdsvis Samferdselsdepartementet og Forsvarsdepartementet, har Regjeringen besluttet at bygging av en ny lufthavn i Bodø skal prioriteres i første planperiode (ntp 2018-2029). Saken ble sluttbehandlet i Stortinget 19 juni 2017. Beslutningen legger til grunn at det skal fremmes en konsesjonssøknad samt at det gjennomføres ekstern kvalitetssikring etter statens ordning for kvalitetssikring av store statlige investeringer (KS2).
Formålet med flytting av lufthavnen er av samfunnsmessig karakter, der hovedformålet er å tilrettelegge for optimal byutvikling for Bodø kommune. Gjennom nedleggelse av Bodø flystasjon og flytting av Bodø lufthavn frigjøres store arealer for byutvikling.
Regjeringens beslutning tilsier at det er viktig at Avinor raskt kommer i gang med planleggingen.
Arealet for ny lufthavn er ikke regulert og denne prosessen er nylig igangsatt. Forsvaret er fortsatt tilstede på Bodø hovedflystasjon og vil være det til ut 2021. Forsvaret har fått oppdrag å klargjøre sitt areal i forhold til grunnforurensing og infrastruktur. Det er opprettet et samarbeid mellom Bodø kommune, Forsvarsbygg, Forsvaret og Avinor for å gi overordnede avklaringer nødvendig for å planlegge og bygge en ny lufthavn.
Oppdraget med å utrede beslutningsgrunnlag for ny lufthavn er gitt Avinor av Samferdselsdepartementet (sd) i brev av 8. September 2017.
Forsvarsdepartementet har gitt oppdragsbrev med samme dato til Forsvarsbygg for å klargjøre arealet til ny lufthavn Bodø. Forsvaret eier for øvrig også banesystemet for eksisterende lufthavn.
Anbud id:
499077
  • Sted:
    Bodø
  • Registrert:
    Torsdag 30. November 2017