Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt, Betong, Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør, Riving, Rørlegger, Snekker, Ventilasjon i Vestland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Vestland
Avsluttet

K0310 EFU-10225 Sentralbadet scenekunsthus, Anskaffelse av samspillsentreprenør, trinn 1

Bystyret har vedtatt at Sentralbadet i Bergen skal bygges om til et scenekunsthus. Hovedbruker vil være dansekompaniet Carte Blanche og bit- teatergarasjen. Bygningen har en sentral beliggenhet, og scenekunsthuset er gjenstand for stor offentlig oppmerksomhet. Tilgjengeligheten for byens befolkning og anleggets uttrykk i bybildet vil derfor være vesentlige elementer.
i reguleringsplanen er det gitt muligheter for et påbygg på fire etasjer på den delen av bygningen som vender mot Teatergaten. i tilbudet skal det gis opsjon på oppføring av påbygget, innredet til kontorformål og bygget som en egen seksjon i henhold til Eierseksjonsloven.
Prosjektutformingen skal skje i et nært samspill mellom alle impliserte parter eier, bruker, totalentreprenør med sin rådgivergruppe, Byarkitekten og Byantikvaren.
Areal eksisterende bygg, kulturdel 6145 m2
Areal påbygg, kontordel 3600 m2
Samlet bta 9145 m2
første steg er å velge ut rett samspillsentreprenør. Det erdet denne konkurranse gjelder. Prosjektet skal deretter videreutvikles i et samspill med alle involverte parter frem til et omforent forprosjekt. Det vil i konkurransen spesielt bli lagt vekt på løsningene av spesifiserte arkitektoniske problemstillinger. Etter prekvalifisering skal utvalgte fem entreprenører levere inn priset løsningsforslag. Etter forhandling og endelig utvelgelse av samspillsentreprenør, skal entreprenøren og hans samarbeidsparter utarbeide et forprosjekt i samspill med oppdragsgiver og bruker. i denne utviklingsfasen skal det søkes å optimalisere prosjektet med tanke på kvalitet, omfang, løsninger og kostnad. Sceneteknisk utstyr vil bli inkorporert i prosjektet i en egen entreprise tiltransportert til totalentreprisen. Partene blir ved utgangen av forprosjektfasen omforent om en gjennomføringsplan for gjennomføringsfasen som inkluderer detaljprosjektering, byggesaksbehandling, bygging, avslutning og prøvedrift. Det vil bli en prøvedrifts-opplæringsperiode på 3 år for dette prosjektet. Sentrale kjennetegn for en slik samarbeidsform er tidlig involvering, åpenhet, tillit og dialog. Større sannsynlighet for bedre risikohåndtering, budsjettsikkerhet, effektiv bruk av kompetanse og ressurser, kvalitet og miljøfokus, verdiskapning, færre konflikter og mer tilfredse eiere og brukere er gevinstene som vi ønsker å hente få ut av denne entrepriseformen. Bystyret skal godkjenne prosjektet når resultatet av denne konkurranse er klart og tilbyder er innstilt, estimert her til 2. Halvår 2020. Prosjektet skal deretter gjennomføres innenfor en tidsramme på 3 år. Kontrakt vil ikke bli opprettet før Bystyret har godkjent prosjektet og bestemt endelig omfang.
Anbud id:
605145
  • Sted:
    Bergen
  • Registrert:
    Mandag 2. September 2019

Lignende oppdrag i Vestland

6 anbud