Brønnboring, Prosjektleder i Hordaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

438 Siste år
134 Siste 3 mnd
39 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

K1: e39 svegatjørn-rådal. grunnvannsbrønner og overvåking

Registrert Dato: Onsdag 18. November 2009

I forbindelse med Statens vegvesen, Region vest, sitt prosjekt E39 Svegatjørn-Rådal skal det bygges flere lange tunneler. Deler av landskapet over tunneltraséene har et naturmiljø med høy verdi, med bl.a. opptil flere rødlistede arter. Det er et miljømål for prosjektet ikke å endre naturtypen i disse områdene og i denne forbindelse skal det monteres overvåkingsbrønner for grunnvann. Før, under og etter byggeperioden skal vannkvaliteten samt fluktuasjonene i vannstand registreres. Hensikten med dette er 2-delt. Dels må det fastsettes differensierte innlekkasjekrav i tunnelen ut ifra grunnvannsforhold og miljømål før byggeperioden tar til. Dels skal dataene utgjøre en dokumentasjon av de faktiske forhold før, under og etter bygging.
Oppdraget skal påbegynnes snarest mulig etter kontraktsinngåelse. Det er viktig å få satt ut alle grunnvannsbrønnene og få startet opp vannstandsmålinger så fort som mulig. Dette for å få lengst mulig måleperiode før byggestart, slik at de normale fluktuasjonene i grunnvannstanden kan kartlegges så godt som mulig. Tunnelsprengningen er planlagt fra høsten 2011 til 2014 og tunnelene er planlagt ferdigstilt i 2016.
Det kan ev. være behov for mindre endringer eller suppleringer når det gjelder plasseringer og mengder. Det kan også være behov for supplerende undersøkelser for å fastsette innlekkasjekrav til tunnelen.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Brønnboring, Prosjektleder

Bygging, Dokumentasjon, Kontraktsinngåelse

Bergen, Hordaland

Avsluttet: Onsdag 06. Januar 2010