Snekker, Ventilasjon i Hordaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1219 Siste år
629 Siste 3 mnd
63 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Kaldloft og mugg

Registrert Dato: Mandag 17. Februar 2020

Hei!
Kjøpte meg en tomannsbolig i oktober 19. Såg da at det var noe blåmann på kryssfinerplatene i taket oppe på loftet. Dette er et kaldloft med loftsluke i stua under. Ble beroliget da av takstmann og megler at dette kunne være fra byggeår, som er 2007.
Har no i etterkant lagd hyller på bjelker der oppe og satt opp en del til lagring. Etter dette har blåmannen eskalert og fuktigheten blitt høyere, eller at det er pga årstiden nå at det er blitt verre. Når jeg var på visning i sommer så var det tørt der oppe.
Ser og at i kista foran huset nederst på skråtaket så er det maks 1, 5 til 2 cm lufting. Normalt anbefales 5 cm lufting fra takskjegg til kaldloftet. Dette bør sikkert utbedres.
Ser at naboen har gjor det, samt at han har satt inn en stor ventil i veggen på motsatt side av huset oppe på loftet.
Det kan og nevnes at det er papptak. Har hatt en på befaring fra takstfirma som ikke kan se noe lekkasje eller direkte fuktgjennomslag fra taket. At blåmann og fukt på loftet skyldes dårlig ventilering.
Boligen under har og dårlig ventilasjon, dermed strømmer fuktig boligluft opp på loft i stedet for ut av
Huset. Ventilasjonen må bedres. Dette er et Flexit system som skal suge fukt fra bad og vaskerom i 1 etg, samt fra bad i 2 etg. Ser ut til at anlegget ikke fungerer.
Har lest litt om at en loftsavfukter kan være tingen. ´´Loftsavfukteren løser effektivt fuktproblemene på loftet. Når utelufta inneholder mindre fukt enn lufta påloftet startes vifter som ventilerer uteluft inn på loftet. Når utelufta inneholder mer fukt enn loftslufta stoppes viftene og ventilene stenges. Slik ventileres loftet bare når det gir positiv effekt. Vifter og ventiler styres av kontrollboksen som måler luftfukt og temperatur ute og på loftet. All annen ventilasjon og utettheter
På loftet må stenges når loftsavfukter monteres. Loftsavfukteren er meget rimelig i drift.´´ Dette fant jeg på Anticimex sine sider.
Jeg ønsker en pris på evt utbedring av lufting i kista til 5 cm og innsetting av en ventil på motsatt side av huset, eller pris på en loftsavfuker og montering av denne.
Og på feilsøking av ventilasjon fra bad/vaskerom/Flexit systemet. Om det er dette som evt er hovedproblemet.
Har lagt ved bilder av huset. Har markert lufting på et bilde og av naboens ettermonterte ventil på et bilde