Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt i Trøndelag

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Trøndelag
Avsluttet

Kartlegging og overvåkning av spredningsveien import av planteprodukter

1. Prosjektet skal gjennom kartlegging og overvåkning av spredningsveien import av planteprodukter skaffe et best mulig grunnlag for å beregne hvor mange fremmede arter som kommer inn, og hvilken samlet risiko de utgjør for biologisk mangfold.
2. Beregne sammenhengen mellom innsamlede prøver (antall, mengde og type prøvetaking) og antall arter i importcontainerne, slik at man kan statistisk estimere hvor stor andel av artene i hver container som faktisk påvises.
3. Undersøke hvor mange og mengde fremmede arter som har etablert og spredd seg fra innførselspunktene og ut i de omkringliggende habitatene.
4. Estimere deteksjonsraten for et utvalg karplanter og invertebrater forbundet med høy risiko for biologisk mangfold.
5. Gi konkrete råd på et minimum overvåknings program og et anbefalt nivå for å representativt skaffe til veie kunnskap om fremmede arter som spres over denne spredningsveien.
6. Gi anbefalninger på kvantitative mål, for andel av artene man kan fange opp og funnsannsynlighet, basert på kostnadene ved et minimum og et anbefalt nivå.
7. Gi råd om hvordan ulike tiltak kan forhindre spredningen av fremmede arter over denne spredningsveien og hvordan metodikken kan forbedres
Anbud id:
239396
  • Sted:
    Trondheim
  • Registrert:
    Torsdag 7. Mars 2013

Lignende oppdrag i Trøndelag

3 anbud