Arkitekt, Prosjektleder i Sør-Trøndelag

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

479 Siste år
140 Siste 3 mnd
39 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Kartlegging og overvåkning av spredningsveien import av planteprodukter

Registrert Dato: Torsdag 07. Mars 2013

1. Prosjektet skal gjennom kartlegging og overvåkning av spredningsveien import av planteprodukter skaffe et best mulig grunnlag for å beregne hvor mange fremmede arter som kommer inn, og hvilken samlet risiko de utgjør for biologisk mangfold.
2. Beregne sammenhengen mellom innsamlede prøver (antall, mengde og type prøvetaking) og antall arter i importcontainerne, slik at man kan statistisk estimere hvor stor andel av artene i hver container som faktisk påvises.
3. Undersøke hvor mange og mengde fremmede arter som har etablert og spredd seg fra innførselspunktene og ut i de omkringliggende habitatene.
4. Estimere deteksjonsraten for et utvalg karplanter og invertebrater forbundet med høy risiko for biologisk mangfold.
5. Gi konkrete råd på et minimum overvåknings program og et anbefalt nivå for å representativt skaffe til veie kunnskap om fremmede arter som spres over denne spredningsveien.
6. Gi anbefalninger på kvantitative mål, for andel av artene man kan fange opp og funnsannsynlighet, basert på kostnadene ved et minimum og et anbefalt nivå.
7. Gi råd om hvordan ulike tiltak kan forhindre spredningen av fremmede arter over denne spredningsveien og hvordan metodikken kan forbedres

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Arkitekt, Prosjektleder

Container, Import, Kartlegging

Trondheim, Sør-Trøndelag

Avsluttet: Torsdag 18. April 2013