Arkitekt, Prosjektleder, Taksering i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1179 Siste år
388 Siste 3 mnd
100 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Kartlegging og verdisetting av særlig viktige friluftsområder i marka etter markaloven

Registrert Dato: Lørdag 12. Mars 2011

Markaloven trådte i kraft 01.09.2009. Formålet med loven er å fremme og tilrettelegge for friluftsliv, naturopplevelse og idrett i Marka (Oslomarka). Markagrensen er fastlagt direkte i loven i form av kartvedlegg. Marka utgjør ca 1700 km², og er fordelt på 19 kommuner i 5 fylker.
I henhold til § 11 i markaloven kan Kongen verne som friluftslivsområde områder som på grunn av naturopplevelsesverdier har særskilte kvaliteter for friluftslivet. Fremgangsmåten for vern av områder med særskilt verdi for friluftslivet skal i stor grad være lik som for vern av områder som naturreservat etter naturmangfoldsloven. Det er presisert at for at bestemmelsen om særskilt vern skal komme til anvendelse, må det være tale om et område som på grunn av naturopplevelsesverdier har særskilte kvaliteter for friluftslivet.
Fylkesmannen vil kjøpe konsulenttjenester for kartlegging og verdisetting av særlig verdifulle friluftsområder i Marka etter markalovens § 11. Kartleggingen og verdsettingen skal skje på bakgrunn av metode utviklet av NINA (NINA rapport 664, mars 2011), med eventuelle justeringer som gjøres i dialog med oppdragsgiver. I tillegg skal områdene samtidig registreres i forhold til naturverdier, jf. eventuelt vern av disse områdene som naturreservat etter naturmangfoldsloven. I dette arbeidet skal mal for kartlegging og dokumentasjon utarbeidet av Direktoratet for naturforvaltning benyttes.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Arkitekt, Prosjektleder, Taksering

Dokumentasjon, Kartlegging, Konsulenttjenester

Oslo, Oslo

Avsluttet: Tirsdag 26. April 2011