Entreprenør, Møbelsnekker i Vest-Agder

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

322 Siste år
106 Siste 3 mnd
40 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Kirkeorgel, ca. 60 stemmer

Registrert Dato: Fredag 18. Juni 2010

Kristiansand Domkirke er en ærverdig bygning fra 1885 oppført i mur men med gulv- og takkonstruksjon i tre og med et volum på ca.10.000m3, 3 store gallerier og 1500 sitteplasser. Akustikken er i forhold til romstørrelse og form temmelig dempet med en relativt kort etterklangstid. Den kan sammenlignes med en god konsertsal (ca.1.5 sekunder etterklang). Et nytt orgel må derfor i seg selv besitte stor klanglig fylde, bredde og dynamisk variasjon. Orgelet er definitivt tenkt som katedralinstrument med en egen personliget, og på ca. 60 stemmer. Det bør kunne gjengi - på overbevisende måte - repertoaret både fra senbarokken, over den symfoniske orgellitteraturen og fram til nåtidig musikk. I tillegg legger oppdragsgiveren stor vekt på orglets egenskaper som gudstjenesteinstrument, velegnet til akkompagnement av menighetssang så vel som korsang og i samarbeid med orkester. Det er utarbeidet tre disposisjoner som kan tjene som utgangspunkt. Pedalverket skal omfatte 32? labial- og rørstemmer. Oppdragsgiveren legger også vekt på den valgte orgelbyggerens referanser når det gjelder valg av materialer og mekaniske løsninger i forhold til Norges tørre vinterklima og orglets stabilitet under fyringssesongen.
Orglet skal forsynes med to spillebord, et mekanisk med inn- og utkoppelbar barkermekanikk knyttet til instrumentet på galleri samt et elektrisk, mobilt frittstående på gulvnivået i skipet. Begge spillebord utstyres med både den engelsk/amerikanske ?divisional pistons? og den europeiske sekvensersystem og skal bygges etter BDO-normer.
Det overveies å lage en kopi av fasaden til kirkens opprinnelige orgel (August Nielsen 1885) som orgelhus til det nye instrumentet. Den som tildeles oppdraget må forholde seg til fasadetegning av Thrap-Meyer (dokumentet - 18 MB - kan sendes på mail eller fax på forepørsel) samt gå i dialog med kirkens arkitekt og Riksantikvaren om detaljløsninger.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Entreprenør, Møbelsnekker

Arkitekt, Bygning, Gulv, Materialer, Mekanisk, Mekaniske, Romstørrelse, Takkonstruksjon

Kristiansand S, Vest-Agder

Avsluttet: Tirsdag 20. Juli 2010