Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt, Bedriftsrådgivning i Troms

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Troms
Avsluttet

KOMPETANSEMEGLING I PROSJEKTET FORREGION MOBILITET FINNMARK - ÅPEN ANBUDSKONKURRANSE

Mobiliseringsprosjektet i Finnmark skal videreutvikle satsingen på forskning og utvikling for næringslivet i Finnmark. Prosjektet har følgende mål:
Hovedmål
Satsingen skal bidra til å realisere mål i regional utviklings plan (rup) om at Finnmark skal være en konkurransedyktig region som preges av næringsmangfold og vekstbedrifter, og at det skal utvikles nyskapende næringsklynger og kompetansemiljøer i Finnmark. Dette skal fylkeskommunen oppnå ved proaktivt å legge til rette for forskningsbasert innovasjon i næringslivet.
Delmål for begge innsatsområder
Delmål 1: Flere Finnmarksbedrifter skal benytte FoU i sitt utviklingsarbeid og slik bidra til et konkurransedyktig og bærekraftig næringsliv.
Delmål 2: Flere bedrifter/næringsmiljøer skal kvalifisere seg til regionale, nasjonale og internasjonale forskningsprogrammer.
Delmål 3: Satsingen skal identifisere og styrke bedriftsnettverk og (gryende) klynger i Finnmark og mobilisere til økt bruk av forskning i nettverkene.
Et sentralt virkemiddel i Mobiliseringsprosjektet er arbeidsformen som kalles Kompetansemekling. Kompetansemekling handler om å koble bedrifter (enkeltbedrifter eller nettverk av bedrifter) med forskningsmiljøer. Det er nødvendig med et proaktivt og planmessig arbeid for å få flere bedrifter og/eller nettverk av bedrifter til å bruke forskning og samarbeide med forskningsmiljøer. Finnmark fylkeskommune ønsker å legge til rette for en geografisk spredning i utvalgte bedrifter/næringsmiljøer i satsingen. Bistanden fra kompetansemeklerne er gratis for bedriftene. Kompetansemekler vil ha ansvar for å bistå bedrifter tilknyttet prosjektets to satsingsområder:
1) Bedrifter i verdikjedene tilknyttet naturressurser og naturgitte fortrinn
2) Styrking av bedriftsnettverk og klynger
Rollen som kompetansemegler krever nettverk og legitimitet i de næringsmiljøene man jobber, innsikt i og/eller erfaring med forskning og kjennskap til det offentlige virkemiddelapparatet. Kompetansemeklerne skal samordne sine aktiviteter med hverandre og med resten av arbeidsgruppa og prosjektledelsen.
Primært har oppdragsgiver behov for inntil fire kompetansemeklere som skal være aktive i perioden 2017-2019. Kompetansemeglere som tilbys kan være 1-4 personer. Det kan inngis hel- eller deltilbud. Kompetansemegler skal være fast kontaktperson for oppdragsgiver.
All aktivitet og rapportering blir regulert gjennom en plan mellom kompetansemeklerne og fylkeskommunen som vil bli utarbeidet i fellesskap etter signering av avtale, basert på prosjektplanen for forregion mobilisering Finnmark (vedlegg d).
Anbud id:
467259
  • Sted:
    Alta, Hammerfest Sør-Varanger, Vadsø, Karasjohka Karasjok, Guovdageaidnu Kautokeino, Loppa, Hasvik, Måsøy, Nordkapp, Porsanger Porsángu Porsanki, Lebesby, Gamvik, Deatnu Tana, Berlevåg, Båtsfjord, Vardø, Unjargga Nesseby  Vis alle
  • Registrert:
    Lørdag 20. Mai 2017