Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt i Troms

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Troms
Avsluttet

Konkurransegrunnlag - revidering av reindriftens arealkart i Nordland

Reindriftsforvaltningen har i mange år hatt digitale kart over reindriftens arealbruk gjennom året. i tillegg til generell informasjon, benyttes kartdataene i arealplanlegging i dialog med ulike sektormyndigheter og andre private utbygningsaktører, og er således et viktig grunnlag for å tydeliggjøre reindriftens interesser. Kartene viser reindriftas arealbruk gjennom ett reindriftsår. Kartene viser summen av bruken slik den er i dag og har vært de senere år.
Arealbruken er tegnet inn etter fem årstider som igjen er delt inn i 2 kategorier etter funksjon og beiteintensitet. Beitebruken vil variere fra år til år innen samme område. Inndelingssystemet gjelder reindrifta i hele landet.
Kartdataene er blitt revidert flere ganger siden den første digitaliseringen i 1990, og i 2006/2007 ble det etablert sømløse nasjonale datasett.
Tiden er nå inne for å foreta en revisjon av de digitale arealbrukskartene. Arbeidet er påbegynt i sør-Trøndelag/Hedmark og i Nord-Trøndelag. nå ønsker Reindriftsforvaltningen å få digitalisert nye arealbrukskart i Nordland. Det skal tas utgangspunkt i eksisterende sosi filer og sømløs geodatabase.
Reindriftsforvaltningen har utarbeidet manuskart i samarbeid med distriktene etter en veileder som finnes vedlagt (vedlegg 3). Distriktene har tegnet inn endret arealbruk på n-50 kart der tidligere bruk var vist.
Tilbyder skal digitalisere endringene distriktene i Nordland har tegnet inn. Denne oppdateringen omfatter 12 distrikter i Nordland. Kart over distrikter som skal digitaliseres fremgår av vedlegg 2.
Innsyn i eksisterende geodatabase kan gis på forespørsel. Besiktigelse av eksisterende manuskart kan skje ved å besøke Reindriftsforvaltningen i Nordland etter avtale.
At tilbyder har god kjennskap til reindrift og reindriftens organisering anses som viktig. Eventuelle tidligere leveranser og erfaring fra lignende oppdrag vil vektlegges.
Anbud id:
188673
  • Sted:
    Alta
  • Registrert:
    Mandag 2. April 2012
Er du interessert i dette oppdraget?