Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt i Møre og Romsdal

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Møre og Romsdal
Avsluttet

Konseptvalgutredning stad skipstunnel

Det skal gjennomføres en konseptvalgutredning (kvu) av prosjektet Stad skipstunnel. Utredningen vil danne grunnlag for Fiskeri- og kystdepartementets videre arbeid med prosjektet. Bakgrunnen for prosjektet er spesielle seilingsforhold rundt Stad. Kombinasjonen av ulike havstrømmer og en spesiell undervannstopografi skaper farlig bølger som gir vanskelige seilingsforhold.
Kystverket har gjennomført diverse utredninger av prosjektet i perioden 2000? 2007. Utredningen i 2010 er avgrenset til et samferdselsprosjekt med to konsepter; referansealternativ og tunnelalternativ. Disse igjen vil ha underalternativer (som for eksempel bølgevarslingstjenester og to tunneldimensjoner; flere alternativer vil kunne synliggjøres gjennom oppdraget).
En konseptvalgutredning består av fire dokumenter; behovsanalyse, strategidokument, kravdokument og alternativanalyse. Leverandøren skal, i nært samarbeid med Kystverket, forestå arbeidet med å utarbeide alle fire dokumenter. Leverandøren skal utarbeide utkast til hvert dokument, og disse skal godkjennes av Kystverket. Kystverkets dokumentmaler skal benyttes.
Tidligere analyser og vurderinger gjøres tilgjengelig, blant annet nyttekostnadsanalyse og risikoanalyse fra 2007. Det skal gjøres nye vurderinger og analyser på flere av de samme analysene, det være seg revideringer og/eller gjennomføre nye analyser. For oppdragsgiver er det vesentlig å anvende grunnlagsdata på nye måter for å løse oppdraget. Dette gjelder spesielt knyttet til fremkommelighet (ventetid for skip å passere Stadlandet i dårlig vær) og sjøsikkerhet.
Anbud id:
94046
  • Sted:
    Ålesund, Haram Arendal  Vis alle
  • Registrert:
    Tirsdag 4. Mai 2010
Er du interessert i dette oppdraget?