Arkitekt, Prosjektleder i Aust-Agder

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

260 Siste år
65 Siste 3 mnd
19 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Konseptvalgutredning stad skipstunnel

Registrert Dato: Tirsdag 04. Mai 2010

Det skal gjennomføres en konseptvalgutredning (KVU) av prosjektet Stad skipstunnel. Utredningen vil danne grunnlag for Fiskeri- og kystdepartementets videre arbeid med prosjektet. Bakgrunnen for prosjektet er spesielle seilingsforhold rundt Stad. Kombinasjonen av ulike havstrømmer og en spesiell undervannstopografi skaper farlig bølger som gir vanskelige seilingsforhold.
Kystverket har gjennomført diverse utredninger av prosjektet i perioden 2000 ? 2007. Utredningen i 2010 er avgrenset til et samferdselsprosjekt med to konsepter; referansealternativ og tunnelalternativ. Disse igjen vil ha underalternativer (som for eksempel bølgevarslingstjenester og to tunneldimensjoner; flere alternativer vil kunne synliggjøres gjennom oppdraget).
En konseptvalgutredning består av fire dokumenter; behovsanalyse, strategidokument, kravdokument og alternativanalyse. Leverandøren skal, i nært samarbeid med Kystverket, forestå arbeidet med å utarbeide alle fire dokumenter. Leverandøren skal utarbeide utkast til hvert dokument, og disse skal godkjennes av Kystverket. Kystverkets dokumentmaler skal benyttes.
Tidligere analyser og vurderinger gjøres tilgjengelig, blant annet nyttekostnadsanalyse og risikoanalyse fra 2007. Det skal gjøres nye vurderinger og analyser på flere av de samme analysene, det være seg revideringer og/eller gjennomføre nye analyser. For oppdragsgiver er det vesentlig å anvende grunnlagsdata på nye måter for å løse oppdraget. Dette gjelder spesielt knyttet til fremkommelighet (ventetid for skip å passere Stadlandet i dårlig vær) og sjøsikkerhet.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Arkitekt, Prosjektleder

Arendal, Aust-Agder

Avsluttet: Onsdag 16. Juni 2010