Prosjektleder i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

634 Siste år
195 Siste 3 mnd
40 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Konsulent som skal assistere utenriksdepartementet i forbindelse med en arbeidsgruppe

Registrert Dato: Fredag 10. Desember 2010

Utenriksdepartementet har besluttet å etablere en arbeidsgruppe for å gjennomgå og formulere en strategi for norsk sivil krisehåndtering.
Norsk utenrikspolitikk har som mål å støtte internasjonale humanitære, utvikling, fredsskaping, fredsbevaring og fredsbygging tiltak politisk og økonomisk. En av de responsmekanismer som Norge har utviklet i denne sammenheng er sivile standby turnusplaner. Omtrent 130 internasjonale sivilt personell er til enhver tid utplassert av norske institusjoner til humanitære og fredsbevarende operasjoner for en periode som strekker seg mellom et par uker til to år. De fleste av dem er utplassert gjennom FN, OSSE eller EU, men også gjennom oppgave-spesifikke distribusjoner eller på bilateralt grunnlag. Konteksten som sivilt personell er deployert har endret seg over tid. Videre er antallet sivilt personell i internasjonale operasjoner økende. Det er en pågående debatt internasjonalt om hvordan å utvide antallet tilgjengelige og kvaliteten på personellet. Arbeidsgruppen på norske sivil krisehåndtering vil vurdere denne utviklingen og utforsk behovet for en mer strategisk og koordinert tilnærming til norske sivile distribusjoner.
Tilbyder vil gi faglig bistand til arbeidsgruppen i sitt arbeid, blant annet ved å forberede diskusjoner og anbefalinger.
Hvilke typer tjenester som kreves er, informasjonsinnhenting, formulering av spørsmål for diskusjon, oppsummering av diskusjoner og utarbeidelse av anbefalinger og rapporter.
Konsulenten vil arbeide under felles ledelse av arbeidsgruppe representert ved dets leder fra Avdeling for sikkerhetspolitikk og nordområdene i Utenriksdepartementet og konsulenten vil også forventes å gi en "policy brief" for publisering av Noref på emnet (3000-3500 ord) som vil bli spesifisert i kontrakten.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Prosjektleder

Oslo, Oslo

Avsluttet: Onsdag 12. Januar 2011