Webutvikling i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

581 Siste år
184 Siste 3 mnd
46 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Konsulentbistand IKT-arkitektur

Registrert Dato: Fredag 28. Desember 2012

Justis- og beredskapsdepartementet har intensjon om å inngå kontrakt med Microsoft Consulting Services på arkitekturbistand for å sikre veivalg for kritiske IKT tjenester i departementet.
Leveransen vil bestå av utarbeidelse av referansearkitektur, utarbeidelse av teknologiske veikart og utvikling av målarkitektur relatert til nyeste utgitte teknologiplattformer og integrasjon mellom disse, i tillegg til strategiske dokumenter og deling av relevant kunnskap som skal sikre at veivalg tas i tråd med Microsoft sin anbefalte beste praksis.
Arkitekturproduktene er strategiske dokumenter som skal si noe om veien videre. Teknologiske veikart inneholder informasjon om når oppgraderinger og innføringer av nye systemer skal skje. Kompetanse om trender i markedet og produsentenes fremtidige planer for produktene er viktig for å kunne utarbeide gode arkitekturprodukter.
Dagens IKT-plattform er hovedsaklig basert på Microsoft-teknologi. Kunnskap om den fremtidige utviklingen av produkter, teknologiske egenskaper og sammenhengen mellom disse i fremtidige versjoner, er nødvendig for å nå den strategiske målsetting om å være tidlig ute med å ta i bruk ny funksjonalitet. Denne kunnskapen er det kun forsknings- og utviklingsteamene og produktgruppene i Microsoft som besitter. En gjennomtenkt og fremtidsrettet referansearkitektur fra Microsoft er nødvendig for å nå strategisk målsetting om en smidig, driftssikker og høytilgjengelig plattform, samt gevinstrealisering av allerede innført teknologi både på kort og lengre sikt.
Justis- og beredskapsdepartementet mener at Microsoft er den eneste som kan tilby dette. De arkitekturproduktene det er behov for er så sterkt knyttet opp mot evnen til å kunne forutsi hvordan produktene og teknologien vil utvikle seg, og denne kunnskapen finnes i mange tilfeller kun hos den som utvikler produktene. Man derfor står overfor en eneleverandørsituasjon.
Omfang og oppsummering av leveransen:
? Bistand som sikrer anbefalt praksis rundt arkitektur og sikkerhet.
? Tilgang til lokale Microsoftressurser med erfaring fra implementeringsprosjekter av Dynamic Datacenter i Norge.
? Tilgang til internasjonale Microsoft «Center of Excellence» ressurser. Dette sikrer overføring av kunnskap mellom Microsoft sine produktgrupper og engasjementet.
? Bistand til utarbeidelse av planer for gevinstrealisering av allerede gjennomførte investeringer knyttet til dagens plattform.
? Direkte kontakt og informasjonsutveksling med forsknings- og utviklingsteamene som videreutvikler teknologien som er benyttet i dagens plattform.
? Avtalen antas å ha en varighet på 1 år, med opsjon på ytterligere 1 år. Estimert verdi kr 1.000.000 - 3.000.000,- eks. mva. pr år.
? Det tas sikte på å inngå kontrakt etter 16. januar 2013 med umiddelbar oppstart av leveransen.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Webutvikling

Arkitektur, Integrasjon, Oppgraderinger

Oslo, Oslo

Avsluttet: Torsdag 10. Januar 2013