Prosjektleder, Sanering i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

705 Siste år
224 Siste 3 mnd
47 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Konsulentbistand til gjennomføring av seminar/kurs i Bolivia om risikovurdering av forurenset grunn

Registrert Dato: Onsdag 16. Januar 2013

Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) deltar i NORADs program Olje for utvikling
(OfU). I dette programmet tilbyr norske myndigheter overføring av kompetanse og
erfaringer innen ressurs-, finans- og miljøforvaltning i petroleumssektoren til
utviklingsland som er i ulike faser i utnyttingen av egne olje- og gassforekomster. Ett av landene som inngår i dette programmet er Bolivia hvor Klif bl.a. bistår med å
vurdere grunnforurensning etter landbasert olje- og gassvirksomhet.
Et stort antall petroleumsbrønner i Bolivia har de siste 70-80 år blitt avsluttet uten å bli forsvarlig stengt og uten at tilknyttede avfallsdeponier er forsvarlig ryddet opp eller forseglet.
Våre samarbeidspartnere i Bolivia har bedt norske myndigheter gjennomføre et seminar om risikovurdering av forurenset grunn som også skal inneholde en gjennomgang av aktuelle oppryddingsmetoder. Utgangspunkt skal tas i norske systemer og metoder, men i den grad det lar seg gjøre, skal seminaret også ta i betraktning forholdene i Bolivia (f. eks. klima og økonomi og tilgjengelighet av miljøfaglige tjenester).
Seminaret skal arrangeres i Bolivia, trolig i La Paz, på engelsk med simultanoversettelse til spansk. Det legges opp til at seminaret skal gå over fem dager, tre dager før en helg og to dager etter, og at det avholdes i første halvpart av juni 2013. Oppdragstaker forutsettes å benytte minst to konsulenter på gjennomføringen av seminaret i Bolivia. Seminardeltakerne vil komme fra det statlige bolivianske oljeselskapet YPFB, fra Hydrokarbon- og energidepartementet (MHE) og eventuelt fra Miljøverndepartementet. Bakgrunnen til deltakerne vil være fra mastergrad i biologi til mer praktisk, teknisk erfaring.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Prosjektleder, Sanering

Risikovurdering

Oslo, Oslo

Avsluttet: Fredag 15. Februar 2013