Prosjektleder i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

567 Siste år
122 Siste 3 mnd
39 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Konsulentstøtte til konseptvalgutredning for et nytt mellomlager.

Registrert Dato: Fredag 01. Mars 2013

Norges to forskningsreaktorer i Halden og på Kjeller drives av Institutt for Energiteknikk (IFE). Etter over 60 år i drift har den nukleære virksomheten ved IFE generert om lag 17 tonn brukt reaktorbrensel, som i dag er lagret ved 7 lagre på IFEs områder i Halden og på Kjeller. Av dette avfallet er 3/4 (i underkant av 13 tonn) ustabilt brukt brensel, som må opparbeides (omformes) for å gå over i stabil form. IFE drifter også Kombinert lager og deponi for lav og middels radioaktivt avfall (KLDRA) i Himdalen.
Det er ikke besluttet når dekommisjonering (nedbygging) av IFEs nukleære anlegg i Halden og på Kjeller skal skje. Anleggene kan i prinsippet stenges når som helst dersom Statens strålevern skulle finne videre drift uforsvarlig, eller dersom IFE ikke finner det lønnsomt å drive videre. Det er, ifølge IFE, kapasitet ved deres lagre til 2025 (Halden) og 2032 (Kjeller) med dagens drift.
Behovet for trygg mellomlagring av radioaktivt avfall og brukt reaktorbrensel har vært utredet i flere utvalg nedsatt av staten (se bilag 1 for nærmere beskrivelse). Utredningene som er gjennomført i saken konkluderer alle med at det er behov for en ny mellomlagerløsning som har kapasitet til å ta inn nåværende og framtidig brukt reaktorbrensel og annet langlivet radioaktivt avfall i Norge.
Regjeringen skal treffe beslutning om en konseptuel løsning for et fremtidig mellomlager for brukt brensel og annet langlivet radioaktivt avfall. Utredningsgrunnlaget for beslutningen om konseptuel løsning er en konseptvalgutredning (KVU). Konseptvalgutredningen skal utformes i tråd med forutsetninger og kapittelstruktur for KS1 som følger av Finansdepartementets rammeavtale av 4. mars 2011 om kvalitetssikring av konseptvalg samt styringsunderlag og kostnadsoverslag for valgte prosjektalternativ.
KVU?en skal deretter kvalitetssikres eksternt gjennom KS1 og KS2 prosesser.
Det vises til tidligere utredninger i saken. KVU?en skal blant annet ta utgangspunkt i anbefalingene i Stranden-utvalgets rapport (NOU 2011:2) som spesifisert i bilag 1 til kontrakten.
Fullstendig beskrivelse av leveransen følger av bilag 1 til kontrakten. Arbeidet vil finne sted fra kontraktinngåelsen og tentativt ni måneder framover.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Prosjektleder

Anlegg, Avfall, Drift, Kjeller, Kostnadsoverslag, Mellomlagring, Rammeavtale

Oslo, Oslo

Avsluttet: Mandag 15. April 2013