Prosjektleder i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

634 Siste år
195 Siste 3 mnd
40 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Konsulentstøtte til konseptvalgutredning for fremtidig dekommisjonering.

Registrert Dato: Fredag 01. Mars 2013

Institutt for energiteknikk (IFE) har konsesjon for drift av Norges to forskningsreaktorer på Kjeller og i Halden. I Kongelig resolusjon av november 2008 om inneværende konsesjon til IFE ble det stilt krav om at oppdaterte planer for dekommisjonering (nedbygging) av IFEs nukleære anlegg og for finansiering av disse planene skulle foreligge innen 31.desember 2010.
Det er ikke besluttet når dekommisjoneringen av IFEs nukleære anlegg skal skje. I prinsippet kan anleggene stenges når som helst dersom Statens strålevern finner videre drift av reaktorene uforsvarlig, eller dersom IFE ikke finner det lønnsomt med videre drift.
Det er behov for avklaring av hvilket dekommisjoneringsnivå som skal velges når dekommisjoneringen av de nukleære anleggene i Norge vil finne sted. En slik avklaring bør ta hensyn til konsekvensene for miljø og samfunn i de respektive kommunene, sikkerhetsrisiko og kostnadsnivå ved valg av et bestemt dekommisjoneringsnivå, samt nasjonal lovgivning og relevante internasjonale anbefalinger.
Regjeringen skal treffe beslutning om en konseptuel løsning for dekommisjoneringsnivå ved fremtidig avvikling av de nukleære anleggene på Kjeller og i Halden.
Utredningsgrunnlaget for beslutningen om konseptuel løsning er en konseptvalgutredning (KVU). KVU?en skal utformes i tråd med forutsetninger og kapittelstruktur for kvalitetssikring av konseptvalg (KS1) som følger av Finansdepartementets rammeavtale av 4. mars 2011 om kvalitetssikring av konseptvalg samt styringsunderlag og kostnadsoverslag for valgte prosjektalternativ. KVU?en skal deretter kvalitetssikres eksternt gjennom prosesser for KS1 og kvalitetssikring av styringsunderlag samt kostnadsoverslag (KS2) før fremleggelse for endelig investeringsbeslutning i Stortinget.
Fullstendig beskrivelse av leveransen følger av bilag 1 til kontrakten. Arbeidet vil finne sted fra kontraktinngåelsen og tentativt ni måneder framover.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Prosjektleder

Anlegg, Drift, Finansiering, Kjeller, Kostnadsoverslag, Rammeavtale

Oslo, Oslo

Avsluttet: Mandag 15. April 2013