Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt i Trøndelag

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Trøndelag
Avsluttet

Konsulenttjeneste planer for ferdigstillelse av tre delområder på Brattøra

Prosjektområdet Brattøra ligger i tilknytning til Brattørbassenget, avgrenset av moloen i nord og Nordre avlastningsveg i sør, et areal på omtrent 170 daa. Molo med cruise kai og isps-område er på 16 daa, bassenget innenfor hurtigbåtpiren er 28 daa.
Området er flatt og ligger ut mot fjorden. Moloen, St. Olavs pir og steinfyllingen inne i bassenget er havneanlegg som skal sikre gode havneforhold for båttrafikken i Brattørbassenget.
Trondheim Havn eier store deler av Brattøra, hvor det er inngått langsiktige festeavtaler for de arealene som er utviklet til andre formål enn havn. Trondheim Havn har eiendomsinntekter fra området. Forpliktelsene til opparbeidelse av uteområdene på festetomter er overført til festerne i området, mens Trondheim Havn har ansvaret for opparbeidelse av havneanleggene.
Arealbruken i området er bestemt gjennom kommunedelplan fra 2001 og reguleringsplaner vedtatt i perioden 2008 – 2010, hvor det er lagt til rette for en bymessig utvikling og tettere tilknytning til bysentrum. En arkitektkonkurranse for hele området, resulterte i 2011 i en helhetlig plan for utvikling av uteområdene på Brattøra. Denne planen er veiledende i kommunens behandling av tiltak.
Trondheim Havn har laget en arealdisponeringsplan med forslag til fremtidig utvikling av alle havneområdene i Trondheim. Planen har ingen formell status.
Trondheim kommune vedtok i 2019 en cruisestrategi med mål om bærekraftig vekst i cruiseaktiviteten. målene er å redusere miljøavtrykket, øke verdiskapningen og utvikle destinasjonen med høy kvalitet. Strategien gir føringer for tilretteleggingen for cruise ved kai 68. Inntektene fra cruiseaktiviteten er planlagt økt ved at avgiftsgrunnlaget blir basert på passasjerantallet.
Havneanleggene på Brattøra er regulert, arealbruk og opparbeidelse følger av planene for området. Det er inngått avtale med Trondheim Kommune hvor de tar på seg ansvar for drift, bruk, utleie og vedlikehold av uteområdene. Denne avtalen omfatter ikke Brattørmoloen med isps-området og vannspeilet i Brattørbassenget. Ventesonen var ikke planlagt ved avtaletidspunktet og er ikke omtalt. Trondheim Havn sin mulighet for forretningsutvikling i området avgrenses til områdene som ikke er omfattet av avtalen.
Moloen og området ved cruisekaia er ikke opparbeidet i tråd med reguleringsplanene. Reguleringsplanen for indre del av Brattørbassenget åpner for etablering av flytebrygger og plass til anløp av mindre båter tilknyttet næringsvirksomhet. Området for øvrig er eller blir ferdigstilt som rekkefølgekrav i forbindelse med byggeprosjektene i området.
Trondheim Havn ønsker bistand til å lage planer for ferdigstillelse av havneanleggene. Planene skal inneholde kostnadsestimat slik at gjennomføring kan legges inn på budsjettene i årene fremover.
Det er anledning til å gi tilbud på ett, to eller tre deloppdrag.
Anbud id:
636021
  • Sted:
    Trondheim
  • Registrert:
    Torsdag 2. April 2020

Lignende oppdrag i Trøndelag

5 anbud