Entreprenør, Kulde & varme, Maskinentreprenør, Rørlegger, Vann & avløp i Sør-Trøndelag

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1781 Siste år
652 Siste 3 mnd
134 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Kunnskapssenteret 420-3001 rørentreprise

Registrert Dato: Fredag 29. Januar 2010

Kunnskapssenteret
Byggingen av et nytt universitetssykehus i Trondheim er en nasjonal oppgave, og St. Olavs Hospital, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) og Helsebygg Midt-Norge (HBMN) har formulert en ambisiøs overordnet målsetting om å utvikle et fremragende universitetssykehus som fremstår effektivt og faglig sterkt med sin medisinfaglige kompetanse, pleie og omsorg konsentrert om pasienten, hvor sykehus og universitet er tett integrert.
Prosjektering og bygging skal bidra til å nå disse kvalitative målene, og at St. Olavs Hospital lar seg realisere innenfor angitte rammer for areal, kostnad og tid.
Fase 2 av denne utbyggingen, som består av sykehusets fire siste kliniske sentre pågår, og er i deler avsluttet. Tre av de fire siste senterne er overlevert St. Olavs Hospital og er tatt i bruk. Det fjerde, Kunnskapssenteret, er under prosjektering og omhandles av denne invitasjonen.
Kunnskapssenteret utgjør til sammen 17 900m2 brutto, fordelt på seks etasjer over terreng og en underetasje, samt noen mindre tekniske areal på tak og i en andre underetasje. Bygningen består av tre fløyer, hvor fløy mot syd går opp i seks etasjer, østfløy fire og vestfløy tre etasjer. I gårdshagen mellom fløyene er et overdekket auditorieområde integrert.
Kunnskapssenteret er forbundet med resten av sykehuset med broer og kulverter og inneholder arealer for følgende funksjoner:
Vestibyle, hud poliklinikk, kantine, utleieareal og auditorier er plassert på første etasje (E1).
Andre etasje (E2) er disponert til medisinsk bibliotek og seminarrom som betjener hele sykehuset. Poliklinikk for sammensatte lidelser er også lagt til denne etasjen.
E3 inneholder arealer for NTNU med laboratorier og kontorer.
E4 er disponert til kontorer.
E5 og E6 er sengeområder, E5 bygges som ikke innredet skall forberedt for senere etablering av sengeområder.
420-3001 RØRENTREPRISE
Det skal installeres komplett sanitæranlegg med avløpsnett for spillvann og overvann tilknyttet utvendig anlegg i graveskråning. Varmtvann beredes med fjernvarme som energibærer. For vannforsyning videreføres dagens ringsystem i kulverter fram til senteret.
Oppvarmingssystem er basert på vannbåren varme tilknyttet fjernvarme. Primærnett i kulverter skal videreføres fram til senteret, og varmevekslere installeres i rørteknisk rom. Oppvarming skjer i all hovedsak med radiatorer, gulvvarme i begrenset omfang, samt snøsmelteanlegg i fortau og foran innganger. Videre installeres eget rørsystem for oppvarming av ventilasjonsluft.
Bygningen skal fullsprinkles med soneanlegg. Vanninnlegg fra utvendig ledningsnett lagt fram til graveskråning.
Medisinske gasser installeres med forsyning fra sykehusets sentrale anlegg og videreføring av ledningsnett i kulvertsystem fram til senter. Det installeres trykkstabilisatorer i senter.
Det skal installeres mindre kuldeanlegg i forbindelse med kjøl- og fryserom i tilknyting til kjøkken/kantine funksjon, samt kjølerom for laboratorier.
Videre installeres isvannsanlegg med tilhørende rørsystem for betjening av prosesskjøling for datarom og spesielle behandlingsfunksjoner. I tillegg installeres isvannsystem for kjøling av ventilasjonsluft.
Isvannanlegg er basert på sykehusets fjernkjøleanlegg og rørsystem i kulverter videreføres fram til senter og varmevekslere installeres i rørteknisk rom.