Elektriker, Entreprenør, Snekker i Sør-Trøndelag

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1643 Siste år
467 Siste 3 mnd
131 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Kunnskapssenteret 420-4001 elektroentreprisen

Registrert Dato: Fredag 29. Januar 2010

Kunnskapssenteret
Byggingen av et nytt universitetssykehus i Trondheim er en nasjonal oppgave, og St. Olavs Hospital, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) og Helsebygg Midt-Norge (HBMN) har formulert en ambisiøs overordnet målsetting om å utvikle et fremragende universitetssykehus som fremstår effektivt og faglig sterkt med sin medisinfaglige kompetanse, pleie og omsorg konsentrert om pasienten, hvor sykehus og universitet er tett integrert.
Prosjektering og bygging skal bidra til å nå disse kvalitative målene, og at St. Olavs Hospital lar seg realisere innenfor angitte rammer for areal, kostnad og tid.
Fase 2 av denne utbyggingen, som består av sykehusets fire siste kliniske sentre pågår, og er i deler avsluttet. Tre av de fire siste senterne er overlevert St. Olavs Hospital og er tatt i bruk. Det fjerde, Kunnskapssenteret, er under prosjektering og omhandles av denne invitasjonen.
Kunnskapssenteret utgjør til sammen 17 900m2 brutto, fordelt på seks etasjer over terreng og en underetasje, samt noen mindre tekniske areal på tak og i en andre underetasje. Bygningen består av tre fløyer, hvor fløy mot syd går opp i seks etasjer, østfløy fire og vestfløy tre etasjer. I gårdshagen mellom fløyene er et overdekket auditorieområde integrert.
Kunnskapssenteret er forbundet med resten av sykehuset med broer og kulverter og inneholder arealer for følgende funksjoner:
Vestibyle, hud poliklinikk, kantine, utleieareal og auditorier er plassert på første etasje (E1).
Andre etasje (E2) er disponert til medisinsk bibliotek og seminarrom som betjener hele sykehuset. Poliklinikk for sammensatte lidelser er også lagt til denne etasjen.
E3 inneholder arealer for NTNU med laboratorier og kontorer.
E4 er disponert til kontorer.
E5 og E6 er sengeområder, E5 bygges som ikke innredet skall forberedt for senere etablering av sengeområder.
420-4001 ELEKTROENTREPRISEN.
Det etableres 3 separate kraftforsyningssystemer, for henholdsvis normalkraft, reservekraft og avbruddsfri kraft (UPS). Hver av disse har egne hovedfor­delinger, med separate fordelingsanlegg. For medisinske områder gruppe 2 etableres lokale medisinske 230 V IT forsyningssystemer.
Nettstasjon for normalkraft og reservekraft er plassert i bygget. Etablering av høyspentanlegg ivaretas av egen høyspententreprenør, mens lavspente hovedfordelinger inngår i elektroentreprisen.
Underfordelinger etableres generelt i egne fordelingsrom separat fra stigesjakter. Underfordelinger for reservekraft og avbruddsfri kraft utføres i stålplateskap. Føringsveier etableres med kabelstiger over himling i generelle korridorsoner og kabelkanaler i behandlingsrom, laboratorie- og kontorarealer.
Belysningsanlegg består i hovedsak av nedhengte pendelarmaturer og innfelte lysarmaturer med lysrør som lyskilder.
Strukturert kabelnett for telefon/data er i hovedsak basert på parkabel ut til arbeidsplassene. I tillegg etableres spredenett for teknisk utstyr samt basestasjoner for trådløs kommunikasjon.
Kabling/montasje for brannalarm, pasientsignal og SD-anlegg/byggautomatisering inngår, men utstyrsleveranse ivaretas gjennom egen entreprise.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere