Elektriker i Akershus

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1561 Siste år
812 Siste 3 mnd
63 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Ladepunkt til el-bil

Registrert Dato: Mandag 30. Mars 2020

Jeg ønsker å få etablert et ladepunkt for el-bil (hybrid) i en frittliggende garasje. Bilen er en Mitsubishi Outlander PHEV som har type 1 ladekontakt. Ladeboksen kan være en DEFA eRange Uno eller lignende.

Ledningen ut til garasjen bør ha 3 fase 32A (om mulig) og termineres i en liten boks, selv om denne laderen kun trenger enfase 16A. Så kan en lett utvide til andre type ladere dersom det skulle behøves senere ifm annen bil.

Ledningen termineres i en liten boks i garasjen. Boksen skal i huse 2 stk sikringsbrytere, en til 16A for lader og en 10A til eksisterende lys/stikk (som er koplet gjennom dårlig ledning i dag).

Det blir ca 27 m ledning mellom husets sikringsskap og garasjen, derav 17 m inne gjennom kjeller og 10 m ute. Jeg holder på med å grave ned et trekkrør på 50 mm mellom hus og garasje selv. Det må bores gjennom gulvet ned til kjelleren, gjennom 2 lettvegger i kjeller og ut av kjeller (hard beton).

Sikringsskapet i huset ble oppgradert for to-tre år siden med moderne sikringsbrytere med jordfeilvarsler og overspenningsvern (se bilde).

Er du interessert i slike oppdrag? Registrer Din Bedrift