Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Alarm og sikkerhet, Elektriker, Entreprenør, Rørlegger i Agder

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Agder
Avsluttet

Lasaretthøyden - Nytt sprinkleranlegg Lasaretthøyden - Odderøyveien 21, 25 og 27

Ettersom byggene oppe på lasaretthøyden er Sefrak-merket er dette bygg som regnes som særskilte brannobjekter. Kristiansand kommune ønsker derfor å sprinkle samtlige bygg her som en del av denne konkurransen. Dersom det er mulig å gjennomføre vil vi gjerne ha en felles sprinkelsentral som dekker alle bygg. Foreslått plassering er i kjeller i bygg 21. Annen plassering må angis i tilbudsbrev.
Tilbyder skal levere et komplett sprinkleranlegg i henhold til ns 12845. Det forventes at de fleste føringer må legges synlig ettersom det er et eksisterende bygg. Synlige rør må leveres ferdigmalt eller males i valgfri ral/ncs, maks 2 ulike farger per bygg. føringsveier mellom bygg må ligge på frostfri dybde eller sikres på annen måte.
i rapporten fra bsr er det angitt behov for utvendig sprinkling på Odderøyveien 21 grunnet kort avstand til krutthuset. Dersom også krutthuset sprinkles så ansees dette som tilstrekkelig til å ivareta avstand mellom byggene.
Sprinklersentral må tilkobles brannalarmanlegg.
Det skal monteres en stengeventil over sprinklerventilen for enkelt årlig tilsyn og vedlikehold av sprinklerventilen uten å måtte tappe ned hele anlegget. Denne ventilen må være overvåket. Minste avstand mellom stengeventil og sprinklerventil er 300mm.
løsning for fullskala vanntesting må oppgis og plassering av utkast angis enten på tegning eller skisse sammen med tilbudene. Det er ikke separert avløp og gråvann så overvann må håndteres på egen tomt.
Byantikvar har vært involvert innledningsvis her og må involveres i detaljprosjekteringen særlig når det gjelder krutthus innvendig og samtlige bygg utvendig. Det må også fås tillatelse fra fylkeskonservator her. Det ønskes en opsjonspris på håndtering av søknadsprosessen mot plan og bygg.
Det er for tiden et prosjekt på Odderøya i regi av vann- og avløpsetaten for å øke kapasiteten og trykket på vannet i området. Vi må derfor anta at det er tilstrekkelig med vann i kum som er plassert rett nord for bygg 21. Entreprenøren medtar graving og innlegging av vann fra denne kummen i sin pris. Dersom det skulle vise seg at det ikke lar seg gjøre å hente vann herfra utføres øvrige arbeider etter medgått tid og materiell og håndtere som endringsmelding i prosjektet.
fdv-dokumentasjon for benyttede produkter skal leveres prosjektleder før sluttoppgjør utbetales.
Anbud id:
684401
  • Sted:
    Kristiansand
  • Registrert:
    Torsdag 26. November 2020

Lignende oppdrag i Agder

6 anbud