Arkitekt, Betong, Elektriker, Entreprenør, Glassarbeider, Maler, Maskinentreprenør, Murer, Prosjektleder, Riving, Rørlegger, Snekker, Taktekker, Ventilasjon i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

7868 Siste år
2001 Siste 3 mnd
660 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Møllergata skole - Kapasitetsutvidelse

Registrert Dato: Tirsdag 16. Oktober 2012

Skolen er Oslos eldste offentlige skole. De første skolebygningene ble oppført i 1861. Den første skolen besto av tre bygninger i to etasjer, én bygning for gutter og én for jenter. Rektorboligen (bygg D) lå mellom bygningene.
I 1893 ble skolen utvidet; de opprinnelige skolebygningene ble bygget på med én etasje. Skolen ble planlagt som et helhetlig skoleanlegg etter datidens standard, og bygningene A, B og D fikk sin endelige utforming ved denne utbyggingen.
I 1933 ble skolen utvidet med bygning C. Bygningen inneholdt rom for kroppsøving, svømmehall, spesialutstyrte rom, rom for tannlege og matsal.
I dag benyttes bygningene A og C av Møllergata skole. Bygning D benyttes som skolemuseum samt til lokaler for skolehelsetjenesten. Bygning A og C ble rehabilitert i 1996. De øvrige bygningene er ikke rehabilitert, med unntak for utvendige fasader. I dette prosjektet skal skolene utvides med en klasserekke til 630 elever.
Møllergata skole består som nevnt av fire bygg. Bygg A og C utgjør en bygning plassert mot Deichmans gate. Bygg B ligger ned mot Møllergata og bygg D ligger mellom bygg A og B ut mot Wilses gate.
Bygg A er bygget i 1970 og er et tidstypisk betongbygg. Mellombygget ble bygget samtidig og i samme stil som bygg A. Bygget spenner mellom bygg A og B.
Bygg B er bygget i 1884 og er oppført på Byantikvarens gule liste. Bygget har nylig gjennomgått et klimaskjermprosjekt (2010) hvor fasader er etterisolert og pusset, eksisterende vinduer er renovert, nye innvendige varevinduer er montert og taket er nytt.
Bygning A omfatter ombygging / omdisponering av noen rom. Berørt areal er ca. 220 m2.
Bygning B skal rehabiliteres. Bygningen har en grunnflate på 828 m2 og tre etasjer med bruksrom. Samlet bruttoareal inkl. loft og kjeller er 3.082 m2.
Bygning C skal ombygges. Endringene i bygningen berører deler av tredje etasje og hele fjerde etasje. Samlet bruttoareal av berørte etasjer er 1230 m2.
Uteområdet skal opprustes innenfor rammen av avsatte midler til utomhus.