Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

IT/Web og Support i Oslo

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Oslo
Avsluttet

Markedsundersøkelse av IT-systemstøtte for kapitalforvaltning

Kapitalforvaltningsområdet i Statens Pensjonskasse (spk Kapitalforvaltning) forvalter pensjonsmidlene til Pensjonsordningen for Apotekvirksomhet (poa). poa er en pensjonsordning for ansatte i norsk apotekbransje og er regulert i en særlov. Loven slår fast at ordningen skal forvaltes av spk.
Midler til forvaltning utgjør omkring 12 milliarder. poa har en langsiktig investeringshorisont, og transaksjonsvolumet er relativt begrenset. Investeringsmandatet åpner for bruk av en rekke ulike aktivaklasser og et bredt spekter av finansielle instrumenter.
Kapitalforvaltningsorganisasjonen teller tre kapitalforvaltere og fire ansatte i forvaltningsstøtteroller. Forvaltningsstøtte ivaretar vanlige back- og midofficeoppgaver, men har også et utvidet ansvar knyttet til rapportering, regnskapsføring, compliance og risikostyring.
i tillegg til informasjonssystemer for makro- og markedsdata benytter kapitalforvaltning i dag tre hovedsystemer - et porteføljestyringssystem, et system for registrering av handler, og et risikostyringssystem. Systemene er tett integrert, og data flyter løpende mellom disse. Med unntak for registrering av handler er hovedbruker av systemene forvaltningsstøtte. Informasjonssystemer for makro- og markedsdata inngår ikke i denne undersøkelsen.
Behovsbeskrivelse:
Den samlede systemporteføljen skal bidra til en mest mulig effektiv og sikker drift for alle kapitalforvaltningens ansvarsområder. poa stiller krav til daglig oppdatering av markedsverdier, avkastning og risiko - og resultater og risiko måles både på totalnivå og ulike detaljnivåer.
Systemene skal kunne håndtere alle vanlige finansielle instrumenter, inkludert investeringer i ulike valutaer - og bør minimum dekke følgende funksjoner:
Registrering og allokering av utførte handler
Beregning av porteføljeverdier og avkastningsdata
Beregning av risiko (minimum Value at Risk)
Fungere som direkte forsystem til regnskapssystem
Produksjon av rapportgrunnlag til løpende operasjonell styring av forvaltningen samt periodisk rapportering for ledelsen og styret på bl. a. Resultater, risiko og etterlevelse
Systemene som benyttes i kapitalforvaltningen av poa må være kompatible med SPKs øvrige systempark. SPKs hovedvirksomhet er å forvalte pensjonsrettighetene for offentlige virksomheter og nordmenn som jobber eller har jobbet i det offentlige. spk forvalter ikke pensjonsmidler knyttet til denne delen av virksomheten. Flere av systemene som benyttes for kjernevirksomheten er egenutviklede, og en stor del av SPKs interne it ressurser er rettet inn mot utvikling og drift av disse.
spk benytter vanlige og moderne hyllevareapplikasjoner for felles- og støttetjenester på tvers av virksomheten, og følger leverandørenes anbefalte oppdateringsplan for disse. Vi har et generelt høyt fokus på sikkerhet, og et strengt tilgangsregime. Vi velger gjerne skytjenester! Installasjoner på lokale klienter er styrt ved automatisert sentraldistribusjon. Vi stiller krav til velfungerende og lett tilgjengelig brukerstøtte fra alle leverandører av eksterne applikasjoner.
Som en statlig forvaltningsbedrift har spk klart definerte krav til kostnadseffektivitet. poa skal sikre sine medlemmers fremtidige pensjon uten å påføre verken dem eller deres arbeidsgivere unødige kostnader. i våre vurderinger av kost-/nytte for it systemstøtte inngår størrelsen på midler til forvaltning og antall ansatte i kapitalforvaltningsområdet også som viktige momenter.
Krav til besvarelse
Vi ønsker at leverandører som kan levere it-støttetjenester i tråd med våre behov gir respons på denne markedsundersøkelsen. Vi ber om at leverandøren beskriver sine løsninger relatert til de behovene vi beskriver og gjerne angir erfaring fra sammenlignbare leveranser. Videre ønsker vi at leverandøren angir et grovt kostnadsnivå for anbefalt løsning (ikke bindende). Vi vil behandle alle svar og kostnadsestimater konfidensielt. Besvarelsen må være på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Leverandøren står ellers fritt til å utforme sitt svar.
Anbud id:
714541
  • Sted:
    Oslo
  • Registrert:
    Tirsdag 20. April 2021

Lignende oppdrag i Oslo

2 anbud