Murer, Skorsteinsarbeider i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

443 Siste år
91 Siste 3 mnd
27 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Montere peisovn

Registrert Dato: Onsdag 17. Juni 2009

Hei

Har planer om å kjøpe en peisovn av type Westfire Uniq 15 eller tilsvarende i sort farge (rund med stor buet glassdør). Den skal jeg ha i hjørnet. Brannvegg, gulvplate i stål og stuss som går inn i skorsteinen er til stede da det har vært en ovn her som er fjernet. Jobben jeg primært vil ha gjort, er å flytte denne stussen og få godkjent ildstedet.

Her følger en anvisning fra vaktmesteren i borettslaget.

Ildstedmontering

Vaktmesteren har fått fått et brev fra Pewi hvor det informerers om VIKTIGHETEN av hvordan ildsteder i borettslaget MÅ framonteres og innmonteres på skorsteinen, og om hvordan dette MÅ utføres.

Ovn- og peismontering er ikke vanskelige installasjoner, men det kan få alvorlige konsekvenser hvis dette ikke blir utført eksakt i henhold til denne anvisningen. Konsekvensene kan være alt fra stor brannfare, røykproblemer og eksplosjonsfare, samt store økonomiske utgifter.

Formaliteter
Lovverket på dette området er slik at ildstedsmonteringer er meldepliktige installasjoner. Det vil si at det må sendes melding til feiervesenet som dokumenterer hva som er utført:

- Hvilken type ildsted,

- Hvem har utført installasjonen,

- Hvem har kontrollert at det er riktig utført, og at skorsteinen er
god

- forfatning til å kunne betjene ildsted av denne type, og

- Hvem har skrevet under meldingen.

Hvordan installere ildsted på den type skorsteiner som finnes i Hovin BRL
De opprinnelige teglskorsteinene er tidligere totalrehabilitert ved at det er ned-senket nye keramiske røykkanaler inne i de gamle røykkanalene i hele lengden. Dette gjør at skorsteinene må regnes som elementskorsteiner, og dette kompliserer innmonteringen.

Dette må utføres eksakt i henhold til hvordan den godkjente monterings-anvisningen til akkurat dette rehabiliteringssystemet viser at det skal gjøres. Dette utføres i korte trekk slik:

1. Først pigges det hull i yttervangen som består av teglstein,

2. Vær forsiktig med den keramiske røykkanalen, Det viser seg dessverre at de som rehabiliterte skorsteinene ikke har utført dette helt riktig, så den kan hende at lecakulene som er benyttet som isolasjon -/ stabiliseringsmasse, ikke er stabilisert med sement. Dette kan medføre at lecakuler strømmer ut, etterhvert som hullet i yttervangen lages. I de fleste tilfeller må derfor fagfolk utføre dette

3. Når hullet i yttervangen er laget og lecakulene fjernet, skal det anordnes hull i den keramiske røykkanalen. Det er absolutt best å bruke kjærnebor spesielt beregnet for slikt bruk, men kan utføres ved hjelp av sømboring uten bruk av slagbor.

4. Røykrørsinnføringen monteres i henhold til monteringsanvisningen, og røykrøret innvendig i denne,

5. Så kobles ovnen til røykrøret i henhold til ildstedets monterings anvisning.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere