Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Anleggsgartner, Arkitekt, Betong, Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør, Murer, Riving, Rørlegger, Snekker i Vestland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Vestland
Avsluttet

NOR 006-2021 Generalentreprise lekeplassutforming i by 2021

Tiltakene er en del av Bergen kommunes programpakke Barnas Byrom, der satsingsområdet er å skape nye, spennende uterom for barn og unge gjennom rehabilitering og nyanlegg. Under følger en nærmere beskrivelse av prosjektet:
Fanatorget lokalpark i Ytrebygda
Fanatorget lokalpark (anlegg 90202) ligger vis av vis Fanatorget lokalsenter, og inneholder en opparbeidet lekeplass, basket- og fotballbane. Den sentrale plassen holder ca. 2 mål, og er anlagt over tre flater i et åpent og kupert landskapsrom.
i tillegg til en sentral plassering, har anlegget en lett tilgjengelig tilkomst fra et relativt slaveinett og Fanatorget lokalsenter. Dette gjør at plassen har et stort brukerpotensiale, også for besøkende med redusert førlighet.
Området har en stor konsentrasjon av barn i aldersgruppen 10-18 år, og programmering av tomten skal særlig hensynta denne brukergruppen. Sambruk og økt attraksjonsverdi som møtested blant barn og unge, så vel somtur, - og snarvei, sees i sammenheng. Det er jobbet med en skånsom tilnærming til tomtens iboende kvaliteter, tiltakene er i all hovedsak konsentrert og anlagt på de tre eksisterende
flatene. Det mistenkes ikke forurensede masser på anlegget.
Anlegget er delt inn i tre opplevelsessoner:
En aktiv lekeplass med universell utforming inviterer til lek med trampoliner, smidighetsnett
og rullestolstilpasset karusell. Arealet avgrenses av støyskjerm mot vei, som er utformet med
et organisk og lekent formspråk. Konstruksjonen inkluderer et mindre takoverbygg og
integrerte sitteplasser for opphold og samvær.
på anleggets sentrale plass anlegges en stor, felles spisegruppe, grill og drikkevannspost.
Plassen aktiviseres med bocciabane og balansebom for bruk i alle aldre.
Ulike typer ballspill, parkour og egenveksttrening anlegges i en felles treningspark mot sør.
De tre flatene forbindes med klatretrinn, terrengrutsjebane og terrengtrapp.
Skjoldsstølen friområde i Fana
Skjoldstølen Friluftsanlegg (anlegg 82102) holder ca. 10 mål, og består av et småkupert landskap og en sentralt plassert grusbane på tomtens lavbrekk.
Prosjektet er lokalisert i et fortettingsområde med stor byggeaktivitet og i nærheten av Skjold bybanestopp, samt hovedrute for sykkel i Fanavegen. Anlegget brukes i dag som et rekreasjonsområde av nærmiljøet, samt nærliggende skoler og barnehage. Eksisterende turvei gjennom grøntanlegget nyttes som en tilkomst til Fanavegen, og potensialet for økt bruk som snarvei til bybanen og sykkelruten er stort.
Anlegget var tidligere innlemmet som under gården Skjold (bnr. 40) - en av de eldste gårdene i Fana, og grenser til historiske vei- og banetrasèer. Anlegget fremstår i dag med et generøst grønt preg - og tomten i seg selv innbyr til mange ulike naturgitte kvaliteter. Sambruk og økt attraksjonsverdi som møtested blant barn og unge,
så vel som snarvei, sees i sammenheng. Det er jobbet med en skånsom tilnærming til tomtens iboende kvaliteter. Anlegget knyttes tematisk til historien om toget og skinnegående transport.
For å gi et bredest mulig aktivitetstilbud tilrettelegges det for grill, rast, ballspill, lek og stille opphold. Dagens akebakke er hensyntatt i utformingen, mens gangveiene innlemmes i leken med rullestolvennlige leke-, og sanseelementer langs gangtrasèen. Prosjektet inneholder drikkevannspost, belysning og utbedring av eksisterende gangvei (bredde, stigning og dekketype) med tanke på universell utforming. Det er gjennomført miljøundersøkelser av grunnen, det er ikke påvist forurensede masser.
Anleggets er planlagt med tre opplevelsessoner:
En sosial lekeplass inviterer til lek med terrengrutsjebane, opphøyd sandkasse, rullestol-karusell, samt klatretog og passasjervogner på rullevennlige togskinner.
En mer aktiv sone gir mulighet for ulike typer ballspill og sykkellek, og flaten kan nyttes som ski eller skøytebane under kalde vinterperioder.
i det kuperte landskapet anlegges det ulike typer hinder-, og klatreløyper på barkdekke og
uten universell tilkomst, disse suppleres av tilgjengelig sanselek langs gangveien. Det nyttes naturmaterialer på apparater og utstyr, skråninger beplantes med bærbusker og frukttrær, og det etableres insekthotell og fuglekasser.
Sudmannsvei lekeplasss i Bergenhus Ytre
Sudmannsvei lekeplass (anlegg 31302) troner over Byfjorden med en storslått utsikt over boligbebyggelsen i Ytre Sandviken, vannspeilet og Askøy. Tomten har en spektakulær utsikt ut mot Byfjorden, og er forsiktig terrassert over to flate nivåer. Plassen inneholder et eldre barneparkhus, bygget skal rives. Området har et generøst grøntpreg med en frodig innramming.
Det er et stort terrengfall fra de øvre delene av Ytre Sandviken, og ned til de offentlige uterommene ved strandsonen og til Indre Sandviken. Lekeplassen har derfor en viktig funksjon som møteplass i det lokale nærmiljøet, og især for fastboende med redusert førlighet.
Plassen har også stort brukerpotensiale som stopp til og fra Fjellveien og Sandviksfjellet, og muligheten for grill, rast, lek og/ eller egenvektstrening inngår i utformingskriteriene. Av samme årsak er det planlagt for et handicap publikumstoalett med stellebord, så vel som en drikkevannspost, belysning og utbedring av eksisterende trappeløp og gangvei. Underleverandør av toalettløsning skal prise, og deretter kunne inngå en selvstendig drifts- og vedlikeholdsavtale med Bergen kommune.
på den relativt lille plassen er det holdt fokus på å nytte arealeffektive elementer, og å øke muligheten for sambruk med overlappende funksjoner. Det er jobbet aktivt med stedets iboende kvaliteter, tomtens grønne verdier og kulturminnemiljøet.
i tillegg til drikkevannspost og wc, tilbyr plassen både grill og generøse oppholdsplasser. Traséen fra hovedadkomsten i Sudmanns vei endres for å sikre tilkomst for elektrisk rullestol, og opparbeides med fast dekke og håndlister. Eksisterende trappesti nede fra Amalie Skrams vei opprustes ihht krav om universell utforming. Gangtraseen og plassen utstyres med belysning. Det etableres et sitte- og treningsamfi, klatrevegg og rutsjebane, karusell og sandlek mm.
Det nyttes naturmaterialer på apparater og utstyr, skråninger beplantes med bærbusker og frukttrær. Det er registrert forekomst av bulkemispel (fremmedart) på anlegget, det er ikke mistanke om forurensede masser på anlegget.
løvstakklien sti, - og trappeløp i Årstad
i forlengelsen av løvstakklien lekeplass og av av «høspenten» - et viktig, opparbeidet grønnkorridoren mellom Fjøsanger og løvstakken, går det i dag et naturlig terrengtråkk videre opp til løvstien turvei.
Stien strekker seg over mange høydemeter og er stedvis svært bratt. Trappeløpet utgjør følgelig et viktig, men manglende, siste forbindelsesledd i aksen fra Danmarksplass/ Fjøsanger til løvstien turvei. i samme område løper det flere mindre bekkeløp fra løvstakken og ned mot bebyggelsen. Vannet ledes til et åpent, steinsatt bekkeløp og videre ned til et nytt bekkeinntak.
Det er utsikten og naturopplevelsen som styrer utformingen av trappeløpet, og det er jobbet med en skånsom tilnærming til tomtens iboende kvaliteter. Overvannshåndteringen er anlagt som et plaster, åpent bekkeløp av hensyn til både opplevelseskvaliteter og biologisk mangfold. Trasèen er anlagt med slakest mulig stigningsforhold, og krysser bekkeløpet med flere klopper. Trappeløp er kun nyttet der stigningsforholdene ikke muliggjør en terskelfri utforming, mens håndlister, hvilerepos, benker og belysning nyttes aktivt som kompenserende tiltak. Det er registrert forekomst av bulkemispel (fremmedart) i tiltaksområdet. Det er ikke avdekket behov for fjell, - eller terrengsikring, det er heller mistanke om forurensede masser i tiltaksområdet.
Anbud id:
706432
  • Sted:
    Bergen
  • Registrert:
    Onsdag 17. Mars 2021

Lignende oppdrag i Vestland

6 anbud
  • Planting av tuja/hekk
    Hei! Jeg ser etter det absolutt beste pristilbudet, tatt i betraktning dagens inflasjon og økonomiske vanskeligheter, for å plante ca. 9 meter med minimum 2 meter høye, buskete Tuja-trær/hekker i Ø...
    • Bergen
    • Onsdag 24. April 2024
    • Anleggsgartner
  • Skifte terrassedør
    Gammelterrassedør skal skiftes. dør og karm 80x 200cm
    • Bergen
    • Onsdag 24. April 2024
    • Snekker
  • Ettermontere dusjtoalett
    Skulle hatt pris på ettermontering av Geberit AquaClean Tuma Comfort Toalettsete #URL0# Det er da snakk om toalettseteutgaven og ikke komplett toalett. Har et Laufen Pro toalett som den skal monteres...
    • Bergen
    • Onsdag 24. April 2024
    • Rørlegger
  • Senking av tak med spoter flislegging av gulv
    Trenger en befaring av leilighet som trenger modernisering, senking av tak med innstallasjon av ca 8 spoter ( valg taes etter befaring) forlengelse av 60 x 60 concreat fliser, tak og gulv ca 25 m2....
    • Bergen
    • Tirsdag 23. April 2024
    • Elektriker
    • Gulv
    • Murer
    • Flislegger
    • Snekker
  • Endre kledning
    Terreng skal heves inntil kledning. i dag er det luftet trekledning. Terrenget skal opp ca 40 cm. Ønsker befaring og forslag om hvordan dette kan løses, samt pris for arbeidet. Utgangspunktet er å sk...
    • Bergen
    • Tirsdag 23. April 2024
    • Snekker
  • Skru opp gardinskinne i betongtak
    Trenger hjelp til å henge opp totalt 10 fester til å henge fester til gardinskinne i taket! Er betong, og sliter med å ha rett utstyr og gjøre det selv. Ta gjerne kontakt om dette er noe for deg! : )
    • Bergen
    • Tirsdag 23. April 2024
    • Snekker
    • Møbelmontering
    • Vaktmester