Anleggsgartner, Arkitekt, Asfaltering, Betong, Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør, Murer, Prosjektleder, Riving, Snekker, Steinlegger, Vann & avløp i Hordaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

8985 Siste år
5729 Siste 3 mnd
522 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

NOR 037-2020 Generalentreprise Lekeplassutforming i by 2020

Registrert Dato: Onsdag 01. Juli 2020

Tiltakene er en del av Bergen kommunes programpakke Barnas Byrom, der satsingsområdet er å skape nye, spennende uterom for barn og unge gjennom rehabilitering og nyanlegg. Under følger en nærmere beskrivelse av prosjektet:
- Lien lekeplass i ÅrstadLien lekeplass ligger sentralt plassert på Damsgård. Tomten ble opprinnelig bebygget med standsmessig arbeiderboliger og tilhørende verksteder på 1930-tallet, og dagens lekeareal ble etablert i den forbindelse.
Damsgård har et kulturhistorisk bygningsmiljø med en tydelig identitet. Området er under endring, og behovet for møteplasser som bygger opp under en felles tilhørighet vurderes derfor som stort.
Fortellingen om Damsgård inviteres derfor inn på lekeplassen. Elementer fra tidligere hjørnesteinsbedrifter fortolkes inn i anlegget, og det etableres flere ulike oppholdssoner, bla. med sikt til Puddefjorden.
Anlegget inneholder et identitetsskapende klatretårn med rutsje, ulike balanse,- og klatreelementer og oppholdsamfi. Plassen utstyres i tillegg med ny inngang, sittegrupper, grill og sykkelstativ, belysning, nye plantefelt og ulike markdekker.  Det er påvist forurensede masser på deler av anlegget.  Tiltaket inkluderer også nye plantefelt i randsonen av dagens anlegg, utbedring av betongmur i sørvest inngår som en opsjon.  
- Damsgård lekeplass på LaksevågDagens lekeplass inngår som en del av parkanlegget ved Damsgård hovedgård, også kjent som Jansonmarken.  Grøntanlegget har vært oppgradert gjennom ulike byggefaser, uten at lekeplassen har fått sin tiltrengte opprustning.
Det grønne, historiske landskapsrommet som går fra lystgården Damsgård hovedgård fra 1700-tallet til sjølinjen i Kirkebukten er et landemerke og en viktig kvalitet i kulturmiljøet på Laksevåg.  Prosjektet har hentet inspirasjon fra områdets historie i utformingen av lekeplassen med tanke på både formspråk og fargepalett. Anlegget inneholder ulike karuseller, klatrenett, huskestativ og rutsjebane på terreng, stedsbygget sandkasse og oppholdsamfi. Plassen utstyres i tillegg med sittegrupper, grill og sykkelstativ, belysning og nye plantefelt og ulike markdekker.  Deler av bakenforliggende murverk skal utbedres, dagens lekearealer utvides mot sørvest med en naturlig og grønn opparbeidelse.  
- Solheim ballbane i ÅrstadOmrådet i Solheimsviken var allerede på begynnelsen av 1900-tallet utbygd med boliger for arbeiderne som jobbet ved det mekaniske verkstedet og andre bedrifter langs Puddefjorden. Disse ble sanert i 1975, og erstattet av blant annet dagens lavblokker.
Barnefamilier i området melder om at dagens grusplass er lite brukt, og at den oppleves som utrygg.  Det tilrettelegges derfor med et mer variert og samlende romprogram, det er holdt fokus på funksjoner som gir økt attraksjon også for voksne og eldre, som igjen skaper mer bruk og økt trygghet.
Plassen utstyres med en flerfunksjonell flate for ballspill og større samlinger, større klatrelek, trampoline, bocciabane, belysning,  flere ulike sittesoner, og en samlende oppholdssone med grill og takoverbygg med bla. strømuttak.
Det etableres opphøyde vegetasjonsfelt, gressplen og ulike typer markdekker. Det er påvist forurensede masser på deler av anlegget, samt registrert forekomst av bulkemispel (fremmedart). Anlegget utvides i form av nye gangforbindelser fra boligområdene i vest til parken (Arne Bendixensplass) i vest.
- Løvstakklien lekeplass i ÅrstadLøvstakklien lekeplass troner over Bergensdalen og boligbebyggelsen på Fjøsanger, og utgjør en del av «Høyspenten» - et viktig friluftsområde i Naturbase, og del av den opparbeidede grønnkorridoren mellom Fjøsanger og Løvstakken.  Lekeplassen ble trolig etablert i forbindelse med boligutbyggingen i området på 1950-tallet, og har en storslått utsikt både mot Fløyen og Ulriken.
Det er utsikten og naturopplevelsen som styrer utformingen av plassen. Plassen utstyres med en større, opphøyd sandkasse, stor fugleredehuske og et klatretårn med rutsje - høyt nok til å gi «sug i magen». Det tilrettelegges for grill og sittesoner, apparater for egenveksttrening, en vannpost, - til glede i både lek, og som drikkevannskilde for turgåere og besøkende til plassen, samt et oppholdsamfi i forlengelsen av «Høyspenten» med en storslått utsikt til Ulriken. Det nyttes naturmaterialer på apparater og utstyr, skråninger beplantes med bærbusker og frukttrær. Tiltaket omfatter stedvise utbedringer av eksisterende mur, samt oppføring av nye, lave murer og ny snarvei. Det er påvist forurensede masser på deler av anlegget, samt registrert forekomst av bulkemispel (fremmedart).  Tiltaket omfatter en utvidelse av anlegget med nye oppholdssoner i sør/ Løvstakklien. 


Referansenummer:  2020/55221