Arkitekt, Betong, Entreprenør, Maskinentreprenør, Murer, Prosjektleder, Snekker, Stålarbeider i Oppland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1555 Siste år
480 Siste 3 mnd
159 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Ny gangbro i Etnedal - Pilotprosjekt i Nasjonalt program for Leverandørutvikling

Registrert Dato: Mandag 03. Oktober 2011

Etnedal kommune har vedtatt å bygge ny gangbro som del av adkomst for ?myke? trafikanter til ny planlagt barnehage i Bruflat, Etnedal kommune. Haugalia boligfelt og den nye planlagte barnehagen, med 80 plasser, ligger på ene siden av Etna elv, mens Bruflat sentrum er på andre siden av elva. Etnedal kommune ønsker derfor å bygge en gangbro over Etna for å sikre de ?myke? trafikantene når de skal ferdes mellom barnehagen og Bruflat sentrum.
Beboere og andre har med dette kort og trygg avstand fra boligfeltet og barnehagen til sentrum, hvor det er bussholdeplass, butikker, kommuneadministrasjon og aldershjem.
Det er laget et utkast til broa over Etna som er tegnet av Letnes Arkitektkontor Verdal ved Kåre Herstad. Broa er beregnet som gang / sykkelbru, men den må dimensjoneres for enkel snøbrøyting. Broa spenner 20m og har en høydeforskjell på 1m mellom landkarene. Fra beskrivelsen; ?Jeg vil forsøke å bruke fortrinnsvis trekonstruksjoner med strekkstag og avstivninger i stål. "De omvendte buene" er hovedbæringer, og danner en spiss som reflekterer motformen til juvet der broen spenner over. Disse vil være bestemmende for bruas utseende og synlighet i terrenget, og må dimensjoneres og formes i lag med leverandør?.
Målet for den nye gangbroa er at den skal være miljøvennlig og ha høy sikkerhet da små barn skal bruke den til og fra barnehagen. Dette for å gjøre adkomsten til barnehagen og boligfeltet tryggere for de ?myke? trafikantene.
Den nye gang og sykkelveien er klargjort fra boligfeltet og barnehagen ned til Etna. Det gjenstår kun å bygge gangbroa. Det er et sterkt ønske fra administrasjonen i Etnedal kommune at det bygges en trebru som skal være ferdig til åpningen av barnehageåret 2012/2013.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere