Arkitekt, Møbelsnekker, Prosjektleder i Sør-Trøndelag

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

648 Siste år
235 Siste 3 mnd
60 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Nytt kororgel i Nidarosdomen

Registrert Dato: Onsdag 30. November 2011

Det skal bygges et nytt kororgel på ca 30 stemmer fordelt på to manualer og pedal. Det ene manualverket tenkes lagt i svell.
Orgelet skal
? kunne lede menighetssangen
? akkompagnere kor og solister
? være velegnet for fremførelse av orgellitteratur av ulik art.
Pipeverket til det nåværende instrumentet er i sin helhet plassert i langkorets søndre triforium. Nytt korgel må få plass i triforiene, men både det nordre og det søndre triforium kan tas i bruk. Et nytt orgel tenkes plassert så nær tverrskipene som mulig.
Orgelet forutsettes bygget med elektrisk traktur og det skal betjenes fra et flyttbart spillebord på gulvplan i langkoret med minst tre tilkoblingspunkter.
Korgelet og hovedorgelet (Steinmeyer-orgelet) må kunne koples sammen. Samtidig som et nytt kororgel forutsettes å ha sin egen klanglige profil, må det balansere med hovedorgelet. Kororgelet må kunne spilles fra hovedorgelet og hovedorgelet fra kororgelet. Det er derfor inkludert i den pågående anbudsrunden for restaurering av Steinmeyerorgelet et ansvar for bygging av et flyttbart spillebord som kan betjene begge orglene. Dette forutsetter at orgelbyggerne som får de respektive oppdragene inngår et tett samarbeid om de tekniske løsningene. Det forutsettes at det i anbudet for bygging av nytt korogel, inkluderes i prisen nødvendige tiltak for å forberede en sammenkobling med hovedorgelet. Det vil på et senere tidspunkt bli vurdert om det flyttbare spillebordet til kororgelet også skal kunne betjene Steinmeyerorgelet. Hovedansvaret for det samlede elektriske anlegget skal ligge hos firmaet som restaurerer Steinmeyerorgelet.
For å beskytte instrumentet mot inntrengning av smuss og fukt må pipeverket være innebygget i orgelhus. Det legges vekt på en mest mulig enkel tilgang til vedlikehold og stemming.
Nytt kororgel Nidarosdomen, ca 30 stemmer fordelt på to manualer og pedal. Det ene manualverket tenkes lagt i svell. Orgelet forutsettes bygget med elektrisk traktur og det skal betjenes fra et flyttbart spillebord på gulvplan i langkoret med minst tre tilkoblingspunkter.
Se for øvrig konkurransegrunnlag vedlagt utlysningen.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Arkitekt, Møbelsnekker, Prosjektleder

Bygging, Restaurering, Vedlikehold

Trondheim, Sør-Trøndelag

Avsluttet: Onsdag 15. Februar 2012