Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Snekker i Rogaland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Rogaland
Avsluttet

Olav Kyrresgate 19 rehabilitering - E25 Møbler

Olav Kyrresgate 19 sto ferdigstilt i 1971, med nytt sentralbord og administrasjonsbygg for ulike etater innenfor kommunen, som et resultat av arkitektkonkurransen avholdt i 1964.
Bygget er medtatt i kulturminneplanen med forutsetning om fremtidig vern. Riksantikvaren vurderer at bygget er av nasjonal interesse på grunn av dets særegne arkitektur.
Arkitekturen betegnes som betongbrutalisme, som er en retning innenfor den internasjonale senmodernismen som kom til uttrykk i Norge på 60- og 70-tallet. Betongbrutalismen rendyrker betongens materialitet.
Fasadene er rettvinklet, systematisert, repeterende og får et strengt, nesten autoritært preg. Vertikale betongskiver gir solskjerming for de horisontale vindusbåndene. Samtidig som de skaper rytme og variasjon ettersom vi beveger oss omkring bygget. Tekniske installasjoner og overlys fremkommer som løsrevne geometriske element i form av piper og pyramider, kupler, prismer og sylindre, samt en imponerende betongutkraging over svømmehallens inngangsparti.
i prosjekteringen er det lagt vekt på å tilbakeføre design, uttrykk og materialer til opprinnelige løsninger, og å forenkle planløsningene i tråd med det opprinnelige konseptet.
Materialbruken er rendyrket og enkel. Bordforskalet betong, furu og glass er gjennomgående materialer i hele bygget.
på bakgrunn av dette er det lagt vekt på å beskrive møbler som skal understreke og samvirke med den betongbrutalistiske arkitekturen, samt gi assosiasjoner til materialer, palett og formspråk til møbler fra 60-70-tallet. møblene skal være enkle, med rene former. Furuoverflater og -konstruksjoner er supplert med flater i sort og hvitt, med innslag av farger forbundet med 70-tallet.
Anbud id:
533575
  • Sted:
    Stavanger
  • Registrert:
    Tirsdag 3. Juli 2018

Lignende oppdrag i Rogaland

3 anbud