Alarm & sikkerhet, Arkitekt, Betong, Brannsikring, Elektriker, Entreprenør, Glassarbeider, Maskinentreprenør, Prosjektleder, Riving, Rørlegger, Sanering, Snekker, Taktekker, Ventilasjon i Oppland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

4987 Siste år
3800 Siste 3 mnd
186 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Ombygging Moavegen Bufellesskap

Registrert Dato: Mandag 01. Mars 2021

I forbindelse med planlagt bruksendring av bygget i Moavegen 13B må bygget gjennom ei totalrenovering for å oppfylle dagens krav. Moavegen Bufellesskap skal etter ombygginga stå fram som et moderne bygg med teknisk standard minst etter dagens krav, og med moderne velferdsteknologi tilpasset brukergruppen. Bygget har ei grunnflate på ca. 400m2, og er oppført i tradisjonelle trekonstruksjoner i en etasje, med kjeller i betong under hile bygget. Det er bjelkelag med mellom kjeller og hovedetasjen, på noen deler av bygget er det kryprom. Bygget inneholder i dag 5 enheter med soverom, kjøkken, stue og bad og med et midtparti som inneholder fellesrom, personalrom osv.
Det må til noen endringer av planløsningen for å oppfylle krava til universell utforming, og for å møte Husbanken sine krav. Bygget skal oppgraderes etter TEK 17 både når det gjelder energibruk og brannsikkerhet. I tillegg har Husbanken en del krav som overstiger kravene i TEK 17 som også må oppfylles, dette gjelder spesielt kravene til adkomst, snusirkler og til høyde på dørterskler spesielt på ytterdører. For å klare disse kravene, og for å få en så optimal planløsning som mulig så må det til et omfattende rivearbeid der innvendige skillevegger, himlinger og innvendig kledning på yttervegger blir fjernet. Utvendig må kledning og vindtetting fjernes, alle vinduer skal ut, og takstein m/ lekter tas ned. Etter at rivearbeidet er gjennomført, er det tenkt at det utvendig blir oppgradert med mer isolasjon, ny vindtetting og ytterkledning. Yttertaket vil få ny taktekking og himlinger blir oppgradert brannteknisk til EI 30. Når det gjelder brannsikkerhet så vil bygget bli oppgradert til risikoklasse 6 som er strengeste klasse for boligbygg. Dette betyr heldekkende automatisk slokkeanlegg, alarm med direktevarsling og at alle overflater innvendig er ubrennbare.
Antatt byggestart er 19.april, med ferdigstillelse innen 30.november 2021.
Oppdragsgiver har engasjert Nordplan AS som arkitekt og rådgiver, og Nordplan har utarbeidet beskrivelse (krav) og tegninger.
Odin Prosjekt er ansvarlig for konkurransegjennomføringen.


Referansenummer:  VÅ 21-02