Anleggsgartner, Entreprenør, Maskinentreprenør, Snekker i Akershus

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

4539 Siste år
1719 Siste 3 mnd
503 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Ombygging/utbedring uteareal Landøya barnehage til naturformidling, lek og læring

Registrert Dato: Fredag 02. November 2012

Landøya er en ni år gammel, kommunal barnehage. Den har til sammen 76 barn i alderen 1 ? 6 år. Barnehagen ligger i et rolig, veletablert boligområde på en halvøy, ca. åtte km fra fra Asker sentrum. Barna kommer fra nærmiljøet.
Landøya og Holmen barnehager hører sammen i en enhet. Holmen barnehage ligger ca. fire km. fra Landøya, litt lenger fra sjøen, mer tilknyttet skog og mark. Holmen barnehage ble rehabilitert for snart tre år siden.
Dette prosjektet omhandler bare lekeplassen til Landøya fordi det er denne som først og fremst trenger en revitalisering.
Vi ser for oss en lekeplass med tre kjerneområder. I tillegg vil det være noen mindre leke- og aktivitetsmiljøer, som understøtter kjerneområdene.
Kjerneområdene må kunne brukes hele året i alle våre fire årstider og under ulike værforhold. Barna må kunne finne ly for regn, le for vind og skygge i sterk sol. Barna må kunne finne steder hvor de får dekket sine daglige behov for ro, hygge, glede, varme, hvile, fysisk aktivitet og mat, ute på lekeplassen.
Natur i form av planter, vekster, insekter og fugleliv må sette et sterkere preg på lekeplassen. Dette vil kreve mye ny beplantning rundt om på lekeplassen. Vi tenker å bruke hekker, busker, trær m.m. for å dele inn plassen i leke- og aktivitetsområder. Finne vekster som naturlig hører hjemme i vårt nærmiljø, og som er robuste og som tåler barnas lek og aktiviteter. For å sikre et estetisk uttrykk vil vi tenke helhetlig og forme lekeplassen mer som en hage.
Vi vil lage opplegg, hvor vi utforsker menneskets plass i naturen. Hvilke konsekvenser får vår måte å leve på for den. Hvordan kan vi bruke, og ikke forbruke og samtidig ta vare på naturressusrene våre?
Vi ønsker å lage en lekeplass, hvor barns lek står i sentrum, samtidig som den stimuleres og suppleres med erfarings- og kunnsskapstilbud i naturen rundt dem.
Vårt ønske er å få en lekeplass, hvor vi finner spor av lek og aktiviteter, og hvor både barn og voksne opplever noe sammen.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Anleggsgartner, Entreprenør, Maskinentreprenør, Snekker

Busker, Lekeplass, Planter, Trær, Varme, Vekster

Asker, Akershus

Avsluttet: Fredag 16. November 2012